Fijne oordopjes voor de vakantie, B&O H3 ANC

Met deze fijne iPhone-oordopjes voor de vakantie heb je altijd goed geluid

Lekker muziek luisteren op reis

Wat zijn de lekkere, praktische oordopjes voor je iPhone en iPad, die ook geschikt voor de vakantie zijn? Wij hebben 5 oordopjes gekozen waarmee je muziek kunt luisteren én bellen.

Oordopjes voor de vakantie

Sommige mensen luisteren het liefst muziek via een hoofdtelefoon, terwijl anderen de voorkeur geen aan oordopjes. Bevallen de standaard meegeleverde oordopjes van Apple niet, dan zijn er talloze alternatieven. We hebben vijf oordopjes in verschillende prijsklassen voor je op een rij gezet, waarmee je muziek kunt luisteren én bellen.

We bespreken oordopjes van deze merken:

Staat jouw favoriet er niet bij? Dat kan heel goed, want er zijn duizenden oordopjes en iedereen heeft wel een eigen voorkeur voor een merk of uitvoering. We hebben bij onderstaande oordopjes erop gelet of je ermee kunt bellen, of ze speciale functies voor reizigers hebben (zoals ruisonderdrukking) en of ze tegen een spatje water kunnen. Met alle genoemde oordopjes kun je muziek luisteren en bellen, maar de andere functies verschillen per model. Zo kun je precies vinden wat je zoekt, in de prijsklasse die bij jou past.

Fijne oordopjes voor de vakantie, B&O H3 ANC

Zoek je oordopjes met Lightning-aansluiting? Kijk dan hier eens naar:


Lightning-koptelefoonadapterBij de oortjes met 3,5mm aansluiting zul je een geschikte iPhone moeten hebben of gebruik maken van de Lightning-adapter die bij je iPhone is geleverd en die je voor 9 euro in de Apple Store kunt vinden.


Bang & Olufsen BeoPlay H3 ANC

Bang & Olufsen BeoPlay H3 ANC

Bang & Olufsen levert al jaren kwalitatief hoogstaande oordopjes. De BeoPlay H3 ANC, die in het zwart verkrijgbaar is, valt in die categorie. De oordopjes zijn speciaal voor Apple-producten ontwikkeld, wat betekent dat de afstandsbediening die zich in de kabel bevindt, daar ook op afgestemd is. Je kan er onder meer het volume mee regelen. De ANC is voorzien van actieve noise cancelling en dempt daarmee omgevingsgeluiden. Omdat B&O ook wel begrijpt dat niet ieder oortje bij iedereen past, worden er bij de ANC vier verschillende maten oordopjes meegeleverd. Met 3,5mm aansluiting.

Bekijken: Bang & Olufsen BeoPlay H3 ANC (ca. 159 euro)


Sennheiser AMBEO

Sennheiser AMBEO

De duurste oordopjes in deze lijst: de Sennheiser AMBEO. De oordopjes zijn voorzien van een Lightning-aansluiting, waarmee meteen duidelijk is dat ze specifiek voor Apple-producten ontworpen zijn. De AMBEO is voorzien van een tweetal oorhaakjes, zodat de oordopjes goed blijven zitten. Daardoor kan je ze ook meenemen tijdens het sporten. Sennheiser heeft de oordopjes voorzien van actieve noise cancelling en sterke geluidskwaliteit. Interessant is ook de toevoeging van twee microfoons, waardoor de oordopjes volgens de fabrikant 3D-audio kunnen opnemen. Dat blijkt nog best aardig te werken en maakt bijvoorbeeld 360-graden video’s extra levendig.

Bekijken: Sennheiser AMBEO (ca. 265 euro)


Audio-Technica ATH-ANC33iS

Audio-Technica ATH-ANC33iS

Voor tachtig euro heb je met de Audio-Technica ATH-ANC33iS nog best degelijke oordopjes in huis. Voor dat geld krijg je namelijk oordopjes die interessant genoeg voorzien zijn van actieve noise cancelling. Daar moeten we wel een kleine kanttekening bij plaatsen: de functie werkt alleen op de batterijen. Als die op zijn, doet de noice cancelling het dus ook niet meer. Overigens moet je een AAA-batterij gebruiken, waarmee de functie tot zestig uur gebruikt zou kunnen worden. Wat de audiokwaliteit betreft, kunnen we kort zijn: vooral in combinatie met de noise cancelling is die erg goed. Voorzien van 3,5mm aansluiting.

Bekijken: Audio-Technica ATH-ANC33iS (ca. 80 euro)


Sony MDR-EX650AP

Sony MDR-EX650AP

Deze oordopjes van Sony gaan al voor vijftig euro over de toonbank. Ze beschikken over goed geluid, met diepe bastonen. Vooral dat laatste is indrukwekkend voor oordopjes van deze prijsklasse. Helaas krijg je daar geen actieve noise cancelling bij, al onderdrukken de oordopjes zelf al iets van het omgevingsgeluid. Afgezien daarvan biedt Sony bij de MDR-EX650AP een in de kabel gebouwde afstandsbediening, waarmee je kan wisselen tussen nummers en inkomende telefoongesprekken kan beantwoorden. Helaas laat het volume van deze in het zwart en goud te krijgen oordopjes zich niet via die afstandsbediening regelen. Werkt met 3,5mm aansluiting.

Bekijken: Sony MDR-EX650AP (ca. 50 euro)


UrBeats

UrBeats

Deze oordopjes van Apple-dochter Beats zijn specifiek voor de iPhone en iPad ontwikkeld. Ze zijn helaas niet voorzien van actieve noise cancelling, maar bieden wel zeer degelijk geluid. Opvallend is verder het ontwerp: de oordopjes zijn vervaardigd uit één stuk metaal, waardoor ze hoogwaardig aanvoelen en er mooi uitzien. In de platte kabel – die door die eigenschap overigens niet zo snel in de war raakt – zit verder een microfoon en een afstandsbediening ingebouwd. Daarmee kan je de muziek bedienen en inkomende telefoongesprekken beantwoorden. De UrBeats zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, waaronder zwart, zilver, goud, paars en rose. Naar keuze met 3,5mm-aansluiting of Lightning.

Bekijken: UrBeats (ca. 80 euro met mini-jack of Lightning-aansluiting)


Oordopjes steeds in de knoop?
Oordopjes raken vaak in de knoop. Er is een manier om dat te voorkomen, door ze op de EarPods op te rollen op een heel specifieke manier. Ook is het een aanrader om te kijken naar oordopjes met platte kabel, die minder makkelijk in de knoop raken.

Dit artikel is geactualiseerd in juli 2018. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie via onderstaand formulier.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2018
Categorie Accessoires
Onderwerpen accessoire, oordopjes, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS