YouTube krijgt ‘Send to tv’ functie

YouTube voor iPhone en iPad is voorzien van de Smart TV-functie, waarmee je video's vanuit de app naar televisie kan versturen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

YouTube iPhone iPadDe officiële YouTube-app op iPhone en iPad heeft een opvallende nieuwe functie gekregen. Send to tv is het antwoord van Google’s videodienst op Apple’s eigen AirPlay. Met de techniek kan je zonder tussenkomst van een Apple TV, YouTube op de televisie aansturen en bekijken vanaf de app voor iOS. De functie was in november al op Android verkrijgbaar, en te herkennen aan de blauwe knop bovenin beeld. Met de techniek kan de app communiceren met Google tv’s, maar ook de Xbox 360, PlayStation 3 en later dit jaar ook Smart TV’s.

Onder andere Smart TV’s van Panasonic, LG, Sony en Bang & Olufsen hebben al afspraken lopen met Google over een app of firmware die de integratie van Send to tv mogelijk maakt. Google verwacht later dit jaar meer televisiemakers aan zich te binden, meldt AppleInsider.

Behalve de nieuwe Send to tv-functie, moet YouTube 1.2.1 voor iPhone en iPad ook sneller streamen bij een trage Wi-Fi-verbinding en moet de app nu stabieler zijn. Ten slotte kan (of eigenlijk: moet!) je voortaan een video opnemen en versturen met YouTube Capture vanuit de applicatie. Dat doe je met de functie ‘Vastleggen’ in het hoofdmenu, waarna de los verkrijgbare app wordt geladen.

Downloaden: YouTube (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 maart 2013, 11:41
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen airplay, televisie, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.