Evernote op iPhone en iPad heeft problemen na update met PDF-viewer

Evernote versie 5.2. heeft een synchronisatiefout op iPhone en iPad, die gelukkig is te verhelpen. Verder is er een nieuwe PDF-viewer.

evernote logoDe gisteravond uitgebrachte update 5.2 van Evernote voor iPhone en iPad introduceert fouten in de bekende notitie-applicatie. Dat erkent de ontwikkelaar in de omschrijving van de update in de App Store. Evernote werkt aan het zo snel mogelijk uitbrengen van een volgende update die de synchronisatieproblemen en vastlopers na het updaten moeten verhelpen. Tot die tijd helpt het herinstalleren van de applicatie en daarna opnieuw aanmelden. Wie dat doet, stuit een op een aardige reeks verbeteringen in de notitie-app.

Evernote maakt het nu mogelijk om notities te ontdoen van opmaak in het stuk, die vaak meekomt als je teksten doorstuurt vanuit andere applicaties. Met de nieuwe functie ‘vereenvoudigen’ verwijder je de niet langer nodige onnodige webtaal uit het artikel, waarmee soms ook opmaak verloren gaat. De eveneens nieuwe functie ‘platte tekst’ is rigoureuzer. Daarmee ontdoe je een notitie van alle opmaak en maak je er een platte tekst van. Je vindt beide opties bij de andere opmaakfuncties. Pas wel op met het toepassen ervan: er is geen stap om de verwijderde foto’s, links en tussenkoppen terug te laten komen als je voor de functies hebt gekozen.

Evernote 5.2 introduceert daarnaast een nieuwe viewer voor PDF-documenten. Je ziet nu een voorbeeldscherm bij de PDF waarmee meteen meerdere pagina’s inzichtelijk worden. Je kan zoeken in PDF-bestanden en een nieuwe optie voor rotatievergrendeling zorgt ervoor dat het beeld niet langer hoeft te kantelen. Op de iPad is er de optie bijgekomen om twee pagina’s naast elkaar te zien als je het tablet in liggende houding gebruikt. Je kan PDF’s en afbeeldingen in Evernote openen in airprint, e-mail en andere apps.

Evernote 5 nieuwe hoofdscherm Evernote 5 nieuwe notebooks

Wie een Evernote Business-account heeft afgesloten, heeft ook baat bij Evernote 5.2. Het is nu mogelijk zakelijke notitieboeken als offline notitieboeken in te stellen en je kan de bedrijfsbibliotheek aan notitieboeken bekijken op de iPad. De iPad-versie is verder uitgebreid met een knipselweergave, waarbij je snel door je notities kan bladeren door over de datum te vegen. Daarbij kan je zelf instellen wat je aan informatie over de notities ziet vanuit het overzicht.

Downloaden: Evernote (gratis, let op: herinstallatie nodig na update, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2013, 10:55
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, notities, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.