Nieuwssite Knack.be brengt iPhone-app uit

Knack.be, Trends.be en Datanews.be zijn nieuwe nieuws-apps voor iPhone, met het laatste nieuws en opinie op allerlei gebieden en pushberichten.

Knack.be iPhone Vlaamse nieuwsappDe nieuwssite Knack.be is nu ook als iPhone-app te lezen. Knack.be luidt de simpele naam van de applicatie waarin je de Vlaamse site met actualiteiten en opinie kan bekijken. De app is onderverdeeld in de verschillende rubrieksnamen van de site, die elk hun eigen tabblad met daarin weer subtabbladen hebben. Zo lees je ook Weekend.be, Knackfocus.be en Sportmagazine.be in de app. Je kan desgewenst met pushberichten op de hoogte worden gesteld over nieuw belangrijk nieuws op de vlakken politiek, entertainment, sport, lifestyle en cultuur.

Dankzij alle rubrieken binnen de verschillende tabbladen, is er een grote hoeveelheid artikelen voorhanden in de app. Het is dus ook niet zo vreemd dat meteen bij de kop en foto van elk artikel een tijdstip van publicatie staat, zodat je meteen ziet van wanneer het nieuws is. Wel maakt de app in het tabblad ‘Home’ van het eerste tabblad Knack.be gebruik van het ritme van de site. Het betekent dat je op de openingspagina van de app alle berichten door elkaar heen hebt staan, terwijl ze in andere tabbladen en subcategorieën als België, Opinie, Buitenland en Cultuur, wel allemaal keurig op volgorde van tijdstip staan.

Met het inbegrip van Weekend.be, biedt de app van Knack.be ook een groot assortiment aan showbiznieuws en opmerkelijke, vaak wat tijdlozere artikelen over bijvoorbeeld filmpjes op internet. Ook voor het luchtige nieuws kan je dus terecht in de app, onderverdeeld in categorieën Mode, Wonen, Beauty, Culinair en Reizen. Knackfocus.be biedt in zijn tabblad nieuws over media en Sportmagazine.be mag qua type nieuwsberichten ook voor zichzelf spreken.

Knack.be iPhone-app nieuws Knack.be iPhone-app nieuwsbericht

Qua lezen scoort Knack.be een voldoende op iPhone. Je kan met knoppen onderin beeld meteen de letters vergroten of verkleinen en er is een nachtstand aanwezig die de achtergrond zwart maakt en de tekst wit – al is de tekst daarbij wel spierwit, net als de titelbalk bovenin beeld. Daardoor is hij niet zo prettig op het oog als het zou zijn als alle elementen waren verduisterd. Ook kan je met knoppen elk artikel delen via e-mail, Twitter en Facebook. Een reactiesysteem is helaas niet aanwezig.

Knack.be is niet de enige Belgische nieuwsapplicatie die is uitgebracht vandaag. Met precies dezelfde interface zijn vandaag ook de economische app Trends.be (met inbegrip van Moneytalk.be) en de technisch nieuws-app Datanews.be uitgebracht.

Downloaden: Knack.be (gratis, iPhone, iOS 5.1+)
Downloaden: Trends.be (gratis, iPhone, iOS 5.1+)
Downloaden: Datanews.be NL (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2013, 21:03
Categorieën Belgische apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.