WritePad voor iPad zet handgeschreven teksten om

WritePad voor iPad is een notitie-app waarmee je handgeschreven notities kunt omzetten naar getypte tekst - ook Nederlands.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

writepad-nederlands-schrijvenWritePad is een tekstverwerker waar we op iPadclub nog niet eerder over hebben geschreven. Met deze app kun je notities maken met je eigen handschrift. De handschriftherkennning zet de teksten vervolgens om naar getypte informatie. Het werkt in het Nederlands, Deens, Frans, Italiaans en een stuk of tien andere talen. Het Nederlandse taalpakket kost €2,69.

Om het goed te laten werken, moet je natuurlijk wel een leesbaar handschrift hebben. WritePad bevat ook simpele vingerbewegingen voor het selecteren van tekst, knippen, plakken en speciale karakters. Er zit ook aanpasbare spellingscontrole in, er wordt bij het interpreteren van woorden rekening gehouden met de context en dankzij de Shorthand-functie kun je woorden en zinnen opschrijven zonder dat je de complete tekst hoeft te tikken. Dit werkt op dezelfde manier als TextExpander-achtige toepassingen.

writepad-nederlandsJe kunt WritePad gebruiken voor allerlei schrijftaken, zoals het maken van notities, maar ook het invoeren van e-mails, tweets en Facebook-updates. Er zit ook een vertaalfunctie in. De notities die je maakt kun je via Wi-Fi synchroniseren met andere iPhones en iPads waarop je de app hebt geïnstalleerd. Een koppeling met online diensten zoals Box, Dropbox, iCloud, Evernote, SkyDrive en Google Drive is er ook. De makers beloven dat hoe meer je deze app gebruikt, hoe beter de handschriftherkenning wordt (al is het een raadsel waarom ze op de screenshots in de App Store Nederlandse en Italiaanse teksten combineren). Een reden om deze app nu aan te schaffen is dat ‘ie behoorlijk in prijs omlaag is gegaan: van €8,99 naar €0,89. We weten niet hoe lang dit duurt, dus als je de app voor weinig wilt hebben: sla je slag!

Downloaden: WritePad (tijdelijk €0,89, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 13:08
Categorie Productiviteit
Onderwerp notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.