Budgy: makkelijke kosten-app voor vriendengroepen

Budgy voor iPhone is een handige app waarmee je kosten kan bijhouden en kan splitten met vrienden of teamgenoten.

Budgy Kosten splitsen met vrienden iPhoneMisschien is beter met geld omgaan een streven voor 2014, of misschien wil je gewoon de kosten voor het fuifje vanavond op een rij hebben. Nee, het is niet de bedoeling om je een goed voornemen aan te praten, maar Budgy is in beide gevallen een handige iPhone-app. Wie vaak kosten splitst met vrienden of teamgenoten heeft een goede applicatie aan Budgy. Voor elke uitgave die je doet zet je op rij wie je terug moet betalen.

Het slechte nieuws eerst: Budgy is geen gezamenlijke app waarvoor je anderen uitnodigt en waarin iedereen nieuwe kosten voor de groep kan declareren. Je wijst een penningmeester aan en die voert alle declaraties in op Budgy. Eventueel met gescande bon, maar altijd met een naam en de begunstigden die terug moeten betalen. Ook voer je het totaalbedrag in en wat per persoon de reeds gemaakte kosten zijn.

De app maakt het je lekker makkelijk: je kan achter elke naam de knop ‘paid it all’ indrukken als iemand alles heeft gelapt, maar kan ook op Next drukken boven het toetsenbord om snel na elkaar namen en bedragen in te voeren. De app onthoudt de namen die je eerder invoerde in de app en de betaalgemiddelden van anderen worden meteen aangepast als je bij iemand een betaling invoert.

Budgy iemand laten afrekenen Budgy budgetten onder elkaar

Je maakt overkoepelende groepen aan in het hoofdmenu van de app. Maak Vakantie 2014 aan en daaronder zet je dan alle verblijfs-, eten- en recreatiekosten. De kosten voor Oud en nieuw zet je doodleuk in een andere groep. Met de Report-knop rechtsbovenin zie je de namen van groepsgenoten onder elkaar en verstuur je betaalverzoeken per e-mail. Helaas kan dat niet in één stap naar iedereen toe, maar gaat het per persoon. Na de knop Send typ je dan nog een mailadres en omschrijving in. Daar kan Budgy nog een slag slaan. Toch kan Budgy de kosten van het studentenbestaan en andersoortig feestgedruis nu al net even wat inzichtelijker maken.

Downloaden: Budgy (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 december 2013, 14:30
Categorie Financiën

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.