Notebooks 7: iOS-app voor al je schrijfwerk

Notebooks 7 voor iPhone en iPad is een ontzettend veelzijdige tekst-app en takenlijst. Voor markdown, Word-documenten, PDF en meer.

Notebooks 7 iPhone iPadVerschillende applicaties voor je opgemaakte teksten, notities, taken en PDF-documenten? Met dat gezeur is ontwikkelaar Alfons Schmid helemaal klaar. De oudgediende en in Nederland nog niet al te bekende tekstverwerking-app Notebooks ruimt het veld voor opvolger Notebooks 7 en dat is een app waarin je eigenlijk alles met tekst op de iPhone (en iPad) kan doen. Zo is de applicatie net zo goed een takenlijst als een markdown-editor, en kan je audio opnemen terwijl je zelf aantekeningen opschrijft.

Gigantisch veel tekstopties

Je kan, om te beginnen, bezig met drie soorten tekst in de app. Je hebt de keuze uit onopgemaakte tekst, markdown-schrift waarmee je makkelijk bijvoorbeeld kan cursiveren of vet drukken met ** of __, en je kan aan de slag met geformatteerde tekst. Het volledige pakket, met afbeeldingen, uitlijning van tekst en talloze lettertype-opties. Van tevoren geef je aan waar je mee aan de slag gaat, maar bindend is het niet. Je kan achteraf het ene format in het andere omzetten.

Notebooks overzicht boeken en taken Notebooks schrijven Word document

Er zijn wel wat meer opties. Je kan teksten in andere apps openen, dupliceren naar nieuwe documenten, e-mailen, voeg je links, timestamps, foto’s of zelfs stylesheets in. Maak je van een tekst een takenlijst, exporteer je hem als PDF of comprimeer je hem tot een compact ZIP-bestand. Met Notebook bewerk je Word-documenten en kan je je tekst achteraf opslaan als e-book. Het is een veelzijdige app.

Schrijven en taakbeheer in één

Het aardige is dat Notebooks 7 net zo graag een takenlijst is als een tekstverwerker – en net zo graag ook allebei. Bij het aanmaken van nieuwe boeken voor onderwerpen in het hoofdscherm kan je al kiezen of je een item als taak wilt opmaken of niet. Doe je dat, dan kan je hem afvinken. In elk submenu, dus ook in een boek van een boek, kan je dat vervolgens doorvoeren. Taken voorzie je bovendien van deadlines en terugkeerdata. Notebooks is een serieuze applicatie voor taakbeheer – alleen de functie om te delegeren mist echt.

Notebooks 7 landscape stylesheets

Prijskaartje

Aan al dat moois hangt wel een prijskaartje. Notebooks zonder de 7 erachter is een gratis versie van de applicatie, maar daarin kan je niet importeren in documenten en ben je bovendien beperkt tot 3 boeken en 5 documenten per boek. Voor 4,49 euro heb je de volledig functionerende iPhone-app Notebooks 7 for iPhone, maar wil je de app ook op de iPad gebruiken, dan ben je aangewezen op de universele Notebooks 7. Voor 8,99 euro hoef je dan misschien inderdaad geen andere tekstverwerker of takenlijst meer te kopen. De applicatie werkte in onze test stabiel en goed, maar probeer vooral de gratis variant zodat je een gevoel krijgt bij de hoeveelheid opties. Wellicht dat die overdondert.

Downloaden: Notebooks 7 (€8,99, universeel, iOS 7.0+)
Downloaden: Notebooks 7 for iPhone (€4,49, iPhone, iOS 7.0+)
Proberen met restricties: Notebooks Lite (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Met dank aan Michiel voor de tip!

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.