WhatsApp-berichten hooguit dertig dagen opgeslagen op servers

De iPhone-app WhatsApp slaat hooguit dertig dagen lang verstuurde berichten op. Deze worden direct gewist zodra ze zijn afgeleverd bij de ontvanger. Ook adresboekgegevens worden niet langer opgeslagen dan nodig.

WhatsApp icoonBerichtendienst WhatsApp verwijdert verstuurde berichten direct van zijn servers, nadat ze zijn afgeleverd bij de juiste persoon. Slaagt WhatsApp er niet in om het bericht direct bij de juiste ontvanger te krijgen, dan blijft hij hooguit dertig dagen op de servers staan. Dit blijkt uit een interview van Datenschutzbeauftragter met WhatsApp.


Daarmee lijken berichten niet langer door WhatsApp opgeslagen te worden dan nodig is. Ook met adresboekgegevens wordt volgens WhatsApp zorgvuldig omgegaan: de dienst gebruikt alleen opgeslagen telefoonnummers om te zien wie van je vrienden nog meer WhatsApp gebruikt. Deze informatie zou achteraf niet worden bewaard.

WhatsApp zegt ook aan een nieuwe service te werken, waarmee gebruikers kunnen aangeven dat alle gegevens bij de dienst gewist moeten worden. Alles behalve je betaalinformatie zou je hiermee direct kunnen wissen. Je aankopen zullen dertig dagen na het wisverzoek ook verdwijnen.

De openheid van zaken bij WhatsApp heeft wellicht te maken met de iPhone-app Path. Deze zorgde voor oproer toen bleek dat adresboekgegevens van gebruikers ongevraagd worden opgeslagen op eigen servers. Hierdoor herleefde de discussie over het opslaan van gebruikersgegevens, met als gevolg dat een aantal grote iPhone-apps duidelijker maakte welke data ze wel of niet opslaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.