IkbenZwanger: simpel logboek voor zwangerschap op de iPhone

IkbenZwanger is een eenvoudig dagboek voor een vrouw in haar zwangere periode. Je kan elke dag een of meerdere notities maken en begeleiden van een foto, al zijn de backup-mogelijkheden nogal beperkt.

IkbenZwanger iPhone iPod touchVandaag begint in de Amsterdam Rai de vierdaagse Negenmaandenbeurs, een beurs die alle aspecten van het zwangerschap behandelt. Ook de iPhone ontbreekt er niet. FriksMobile presenteert er de IkbenZwanger-app; een simpel dagboek dat je kan bijhouden tijdens de zwangerschap. Je vult je uitgerekende datum in, schrijft dagboeken met foto’s, leest de populairste babynamen en vult een quiz in van de Anita-voedingsbeha die achter de app zit. De applicatie is daarom ook meteen een catalogus voor de collectie van het merk.


Natuurlijk kun je daarom stellen dat IkbenZwanger een eenvoudige reclame-app is, maar het is wel een reclame-app met functionaliteit. Je kan elke dag meerdere notities schrijven en voorzien van een foto. IkbenZwanger iPhone iPod touchDie komen in het overzicht onder een weeknummer te staan. In de lijst zie je dan links de foto en rechts de eerste zinnen van je tekst. Druk je een zelfgemaakt verhaal aan, dan zie je de foto sjiek bovenaan de tekst staan, met daartussen de datum. Je kan dagboeken delen via e-mail, Twitter Facebook, kopiëren en opslaan in het fotoalbum van de iPhone. Grote backup-mogelijkheden zoals je hele dagboek in één keer opslaan, zijn helaas niet voorhanden. Je kan je daarom wel afvragen wat het voordeel is om IkbenZwanger te gebruiken ten opzichte van een notitie- of dagboek-app die haar informatie wel kan exporteren.

IkbenZwanger populaire babynamenIn het tabblad Tips vind je een overzicht van de populairste babynamen voor jongens en meisjes. Bij elk zie je een top 20 van resultaten. De knop ‘Wij helpen je graag’ wijst je naar meerdere bladzijden over voedingsbeha’s en ‘Doe de Anita quiz’ is een algemene vraag over zwangerschap en borstvoeding. Het tabblad Tips slaat een brug tussen de nuttige kant en de commerciële kant van de applicatie, want de tabbladen Collectie en Winkels erna praten je enkel bij over de collectie van Anita.

Applicaties als Zwanger (€4,99) en Zwanger.nl (€1,59) zijn duurder, maar bieden je wel veel meer informatie, beschrijving en tips in de zwangerschapsperiode. Ook de vorige week besproken app Zwanger & Eten is het bekijken waard.

Downloaden: IkbenZwanger (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.