Welke functies krijgt Vine in aanstaande update?

Vine plaagt met een aantal nieuwe functies voor de iPhone-app, nu het gerucht gaat dat Instagram met video komt.

Vine video opnemenKan je binnenkort meerdere video’s naast elkaar opnemen in Vine? Het lijkt erop. Meerdere medewerkers van Twitter’s videodienst plagen op Vine met filmpjes waarin de interface en functies van de aankomende versie van de app worden getoond. De timing daarvan is niet toevallig. Vanavond houdt Facebook een persbijeenkomst waarin vermoedelijk een concurrent van Vine wordt aangekondigd, al is het nog niet bekend of het om een nieuwe video-app of een videofunctie van Instagram gaat.

Je moet de korte Vine-filmpjes zeker een paar keer kijken om te beseffen wat je ziet, en dan is het nog moeilijk om te zien wat er gebeurt. De meest opzienbarende functie lijkt – want we willen er nog wel even voorzichtig mee zijn – te zien in een video die Bleep Bloop heet. Daarin wordt een video die op dit moment wordt gemaakt, weggedrukt met de Close-knop. Niet om de video af te breken, maar om een hele reeks conceptvideo’s naast elkaar te zien. Het zou betekenen dat je op elk moment een nieuw Vine filmpje kan maken, maar dan nog niet meteen hoeft af te ronden.

Ook lijkt het erop dat Vine inzet op privéberichten die je kan sturen naar andere gebruikers, waardoor de applicatie zich nadrukkelijker profileert als app die je prima los van Twitter kan gebruiken. En dan is er een wat warrige, kleurrijke video waarin de tekst ‘Cut by Tom’ voorbij komt, wat erop wijst dat andere gebruikers uitsneden kunnen maken van jouw video’s.

Als Vine alle functies introduceert, kan het wel zo zijn dat de applicatie zijn eenvoud verliest. Dat kan gevolgen hebben voor nieuwe gebruikers. Voordat Vine er was, waren er namelijk al verschillende leuke apps waar je korte video’s mee kon maken, maar Lightt, Vyclone en Threadlife leken juist te ingewikkeld om een groot publiek aan te spreken. Anderzijds heeft Vine het grote publiek inmiddels wel gehaald, en hoeft het gebruikers natuurlijk alleen nog maar mee te nemen naar een nieuwe versie. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie uitkomt, maar het zou zelfs vanavond kunnen zijn – tijdens of na de Facebook-conferentie.

Downloaden: Vine (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2013, 12:15
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instagram, video

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.