RSS-app Newsify overgestapt van Google Reader naar Feedly

Nieuwsapp Newsify gebruikt Feedly als opvolger voor Google Reader. Een update van de applicatie hevelt je vanzelf over naar de nieuwe dienst.

Newsify RSS Reader Free iPhone iPod touchNieuwsapp Newsify is niet langer afhankelijk van Google Reader als bron voor het nieuws. Google’s RSS-dienst stopt op 1 juli met het ophalen van de laatste berichten van websites waarop je geabonneerd bent, en dat heeft als gevolg dat praktisch alle RSS-apps op de iPhone en iPad op zoek moeten naar een nieuwe nieuwsleverancier. Newsify maakt vanaf de laatste update gebruik van Feedly om het nieuws binnen te halen.


Newsify noemt haar update 2.0, wat impliceert dat het om een grote update gaat. Maar eigenlijk is er niet zoveel aan de hand als je de applicatie al gebruikte. Je logt nog één keer in met je Google Reader-account. Je abonnementen worden dan ingelezen voor Feedly. Het is een eenmalige actie. Je ziet de lijst van mappen en abonnementen gewoon weer verschijnen in Newsify en de applicatie haalt vervolgens de laatste berichten van je sites op.

De overgang van Google Reader naar Feedly zorgt er wel voor dat de dienst mogelijk niet meer weet welke recente berichten je hebt gelezen en nog niet. In onze testsessie worden in eerste instantie zelfs géén berichten geladen. Newsify lijkt alleen berichten te laden die daarna worden gepubliceerd, en graaft niet in archieven van websites. Je kan tot 1 juli nog wel terugschakelen naar Google Reader om ongelezen oudere berichten alsnog op te halen. Daarnaast meldt Newsify dat je de applicatie waarschijnlijk herhaaldelijk moet openen als je meer dan 100 abonnementen hebt, net zolang totdat de app niet meer crasht.

Newsify overzicht bronnen Newsify overzicht krantenlayout

De update van Newsify zorgt er verder voor dat de applicatie makkelijker naar Facebook deelt, en er zijn enkele fouten uit de app gehaald. Verder biedt de app nog alles waardoor we hem vanaf de uitgave van de app al goed vonden. Er zijn uitgebreide mogelijkheden over wat de app mag opslaan voor offline gebruik, je leest berichten in een rustige witte interface en kan kiezen hoe je het nieuws gepresenteerd krijgt: in een krantenlayout of onder elkaar.

Newsify is niet de enige toepassing die gebruik maakt van Feedly. Ook de bekende RSS-app Reeder zal gebruik maken van de dienst, en ook op Android en het web wint Feedly applicaties voor zich.

Downloaden: Newsify (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juni 2013, 13:13
Categorie Nieuws
Onderwerpen feedly, google reader, news, reeder
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.