Wavii: nieuwsapp voor gespreksopeners gekocht door Google

Google heeft de nieuwsapp Wavii voor iPhone gekocht. Met de applicatie wordt elk nieuwsbericht klaargezet als snelle gespreksopener.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Wavii iPhone nieuws als gespreksopenerMeer dan dertig miljoen dollar. Dat heeft Google neergelegd om in het bezit te komen van nieuwsapp Wavii, de techniek en de mensen erachter. Volgens Techcrunch zat ook Apple achter de applicatie aan die automatisch nieuws op allerlei onderwerpen aggregeert en presenteert als gespreksopener. Wavii doet dat uit zichzelf in de rubrieken populair, technologie, entertainment, sport, politiek, business en wereld, maar je kan ook zelf onderwerpen aangeven waarover je het laatste nieuws meekrijgt. Op elk bericht kan je je mening geven.

Je kan Wavii zien als een sociaal netwerk voor nieuwsonderwerpen. Je logt in met een nieuw account of je Twitter- of Facebook-profiel en zo ben je vindbaar voor vrienden. Die kunnen jou niet alleen als persoon bevrienden, maar ook kijken welke nieuwsonderwerpen je op de voet volgt en daar meteen op inhaken.

Elk nieuwsbericht dat je ziet in de applicatie, kan je beoordelen met een emoticon waarmee je een reactie laat zien als lachen, verbazing, boos en een hartje. Je kan eveneens reageren op onderwerpen. Je reacties zijn natuurlijk zichtbaar voor vrienden in de app. Verder houdt de applicatie je bezig met polls bij populaire onderwerpen. Je kan altijd je mening geven over elk nieuwtje. Wavii zelf beschrijft zichzelf als een Facebook-nieuwsfeed voor nieuwsberichten.

Wavii nieuwsfeed eigen onderwerpen Wavii onderwerpen abonneren

De algemene onderwerpen die de applicatie hanteert, zijn ronduit op de Amerikaanse leest geschoeid en veel minder voor ons weggelegd. Zo gaat het over relatiestatussen van hier onbekende artiesten, sporten anders van voetbal en Amerikaanse politieke kwesties. Het maakt Wavii niet minder slim. Het pakt allerlei bronnen voor een onderwerp bij elkaar namelijk. Als je in Technology het bericht ziet dat Google een dienst lanceert die inactieve accounts beheert, kan je meteen artikelpreviews laden van The Verge, Forbes, Guardian en andere bronnen. Met de knop Read More, opent het volledige artikel in de app.

Het team van 25 mensen dat aan Wavii werkt, wordt overgeheveld naar Google’s Knowledge Graph afdeling – de divisie binnen het bedrijf die nadenkt over het slimmer maken van zoeken en zoekresultaten. Het is niet bekend hoe de toekomst van de iPhone-nieuwsapp eruit ziet. Naar verluid aasde Apple op Wavii om haar persoonlijke assistent Siri te verbeteren. De overname van ‘meer dan 30 miljoen dollar’ lijkt veel op de recente overname van nieuwsapp Summly door Yahoo.

Downloaden: Wavii (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

Wavii uit de App Store
Update zaterdag 27 april: Schreven we eerder nog dat de toekomst van de app onzeker was; Google lijkt een snelle beslissing te hebben genomen. Wavii is niet meer te downloaden in de Nederlandse App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2013, 11:51
Categorie Nieuws
Onderwerpen google, sociale netwerken, summly

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.