VideoDeals: Nederlandse iPhone-app wil Marktplaats met video worden

Videodeals is een Nederlandse iPhone-app die Marktplaats met video wil worden. Je kan gratis je spullen verkopen met video's.

VideoDeals Marktplaats video iPhone-app“Wat YouTube voor video in het algemeen deed, willen wij worden voor video als verkoopmiddel.” Dat is de insteek van VideoDeals, een nieuwe iPhone-app die je ook zou kunnen omschrijven als een videovariant op Marktplaats. De applicatie bestaat uit twee delen: de Markt en een sectie met videoaanbiedingen die je kan vergelijken met kortingsbonnenapps. De eerste is interessant: daarmee kan je spullen verkopen via video. Een video maken om een product te verkopen, is in elke rubriek gratis in VideoDeals.


Het maakt niet uit of je een uitgespeelde game wil verkopen, een meubel of een auto. Je kiest of schiet ter plekke een video van minimaal tien seconden, geeft er een beschrijving bij en kiest een of meerdere foto’s om het product extra te laten zien. Wat daarbij lastig is trouwens, is dat je niet de flits kan bepalen op een foto: dat verzint de app voor je en dat is knap lastig met glimmende voorwerpen. Verder is nog een ander trucje om toe te passen: als je de video hebt geschoten, bepaal je met een schuifbalk wanneer een centrale Koop-knop in beeld verschijnt.

Advertenties van anderen kunnen op de Marktplaats-wijze worden gekocht. Videodeals hanteert dus niet het dichtgetimmerde systeem van eBay waarin het hele betaling- en verzendingsproces voor je wordt geregeld. Hier leidt de koop-knop tot de opties om de verkoper te mailen of bellen. Verder kan een advertentie gedeeld worden via e-mail, sms, Twitter en Facebook. De aanbiedingen van webshops en winkels uit het eerste tabblad, kan je wel afrekenen in de app. Dat kan met iDeal, creditcard of PayPal.

VideoDeals aanbiedingen overzicht VideoDeals aanbieding

VideoDeals begint als een platform op zichzelf, en dat is volgens de in Amsterdam wonende oprichtster Michal Hubschmann – eerder verantwoordelijk voor de website Easy to Book – vooral een eerste fase voor volgende stappen:

“We willen eerst veel gebruikers aan ons binden. Daarvoor gaan we de app actief communiceren op bijvoorbeeld posters in metrostations. En daarom is adverteren in onze applicatie ook gratis. Met een installed userbase gaan we praten met andere partijen. We willen dé service voor video worden op andere online marktplaatsen, maar we zetten de app zelf in de markt.”

Je kan de tabbladen Aanbiedingen en Markt filteren met het vergrootglas in de rechter bovenhoek. Daarmee krijg je niet alleen een zoekbalk in beeld, maar kan je ook categorieën voor producten aan- of uitvinken. Mode, kinderen, mooi/ gezond, wonen, sport, elektronica, vrije tijd, voertuigen en overig zijn de rubrieken waar je op kan zoeken en advertenties in kan plaatsen.

VideoDeals iPhone advertentie maken Markt overzicht

Als VideoDeals begint te lopen, wordt dat een nuttige functie. Nu staan alle advertenties een beetje als krantenkolommen door elkaar. Met twee kolommen naast elkaar word je niet overdonderd, maar heel overzichtelijk is het aanbod ook niet. Bovendien mist een indicatie van wanneer een advertentie is geplaatst, al zie je wel hoe vaak een advertentie is bekeken. Qua duidelijkheid kan Videodeals een stap zetten, maar misschien is de vraag eerst wel of je zin hebt om spullen te verkopen met een video.

Downloaden: VideoDeals (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2013, 11:19
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen aanbieding, kopen, marktplaats, veiling
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.