Voypi: gratis bellen en sms’en naar bekenden zonder login

Voypi is een nieuwe applicatie voor de iPhone en Android waarmee je gratis kan bellen en berichten kan sturen naar andere gebruikers. Je hebt er geen apart account voor nodig want de app gebruikt je nummer.

Voypi VOIP bellen en berichten sturen gratis op iPhoneEr is al een aantal iPhone-apps waarmee je gratis kan bellen en berichten sturen, naar andere mensen die de applicatie ook geïnstalleerd hebben. Maar toch is Voypi een veelbelovende nieuwe speler in die markt. De applicatie is beschikbaar voor de iPhone en Android en bedient daarmee in potentie een gigantische markt. Wat Voypi sterk maakt, is dat je geen cijfercode of apart account nodig hebt om het te kunnen gebruiken. De applicatie maakt gewoon gebruik van je contactenlijst.

Dat betekent dat Voypi je telefoonnummer uitleest en die ‘uitleent’ aan andere gebruikers om te kijken of zij je nummer hebben. Door die techniek kan elke gebruiker in de contactenlijst in de applicatie snel zien of iemand Voypi gebruikt. Als dat het geval is, druk je op de naam van een persoon en krijg je de mogelijkheid om die persoon in de applicatie een bericht te sturen of te bellen.

Bellen in Voypi gaat op dezelfde manier als bijvoorbeeld Skype en maakt gebruik van Voice Over IP (VOIP, en vermoedelijk de oorsprong van de naam van de app), wat betekent dat je belt met je internetverbinding en niet met je telefoonverbinding. Als je je niet op een Wi-Fi-netwerk bevindt, wordt het verbruik van de applicatie verrekend met de databundel in je abonnement en niet met het aantal sms’jes of belminuten. Zoals gebruikelijk bij dergelijke applicaties kun je niet bellen met een GPRS-verbinding. Met 3G is dat wel mogelijk.

Voypi is gratis, heeft geen reclame en beweert in onderstaande trailer ook geen addertje onder het gras te hebben. Wel krijgt de applicatie inzicht in je telefoonnummer en contactenlijst.

Downloaden: Voypi (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2011, 10:08
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bellen, skype, voip, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.