Perfect Captions: tekstballonnen en onderschriften op je foto’s

Perfect Captions is een tijdelijk gratis en lichtgewicht applicatie voor de iPhone en iPod touch waarmee je foto's en afbeeldingen kan voorzien van tekstkaders en stripballonnen.

Perfect Captions voor iPhone headerVergeet de vooraf ingevulde stickers in het fotoboek van weleer, op de iPhone plakken we zelf wel tekstballonnetjes en onderschriften op een foto. De nieuw verschenen en tijdelijk gratis applicatie Perfect Captions legt zich toe op het toevoegen van allerlei teksten op afbeeldingen die op je telefoon of iPod touch staan. Lettertype, lettergrootte, kleur en vorm van het kader kunnen eenvoudig worden aangepast.

We hebben al eens eerder apps voor onderschriften en tekstballonnen op foto’s behandeld op iPhoneclub, maar verwijderden die vaak weer vrij snel van het toestel omdat ze traag of instabiel waren. Een positieve uitzondering is Halftone, maar die vervormt de foto in het proces ook meteen tot een soort striptekening. Perfect Captions romantische fotoPerfect Captions bemoeit zich niet met de afbeelding en laat je eenvoudig maar vol mogelijkheden teksten toevoegen op foto’s. De app draait daarbij snel en de opties zijn overzichtelijk ingedeeld.

Je tekent een tekstvak door een lijn op het beeld te zetten. Door er vervolgens op te tikken, kun je tekst invoeren. Het tussentijdse resultaat staat meteen in beeld. Er zijn vier totaal andere lettertypes om uit te kiezen en de omvang van de tekst kan meteen na het invoeren ervan ingesteld worden. Dan volgt een functie voor het instellen van de kleur van de tekst en achtergrond, die gelukkig worden onthouden voor het volgende tekstkader waar je mee bezig gaat. Als laatste stap kan de vorm van een vak bepaald worden. Perfect Captions layout mogelijkhedenAls je vervolgens op oké drukt, kun je de vorm en positie nog makkelijk aanpassen door op een hoek van het vak te drukken. In het geval van een ballon kun je heel nauwkeurig het beginpunt van de spraakbubbel veranderen. Elders in beeld komt dan een ingezoomd kader zodat je precies ziet hoe het eruit ziet. Erg handig.

Alle projecten die je opent in Perfect Captions kunnen opgeslagen worden om later nog eens te bewerken. De mogelijkheden om het resultaat op te slaan in de fotorol, tref je onder de knop Export. Daar staan eveneens opties tot delen op Twitter, Facebook, Flickr en via e-mail. Een bondige help-sectie en een roteerknop vormen de andere knoppen in beeld. Perfect Captions is een van de beste applicaties in zijn soort.

Downloaden: Perfect Captions (tijdelijk gratis, anders €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2011, 20:26
Categorie Fotografie en video
Onderwerp fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.