Typeplace voor iPhone: sociaal netwerk rond lettertypes

Typeplace is een sociaal netwerk voor liefhebbers van lettertypes die graag badges sparen. Foto's die in de iPhone en iPod Touch app worden geüpload, worden voorzien van locatie en zijn voor iedereen zichtbaar.

Typeplace voor de iPhone icoontjeSociale netwerken hoeven niet alomvattend te zijn. Dat bewijst het succes van Instagram, een simpele app waarmee je foto’s voorziet van een nostalgisch kleurenfilter en waar je op andere foto’s kan reageren. Het onlangs uitgebrachte Typeplace voor de iPhone zoekt een andere niche op. Met dit sociale netwerk is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk noemenswaardige lettertypes vastlegt op de gevoelige plaat. Je wint er badges, rankings en volgers mee. Lettertypes die je fotografeert en uploadt, komen terecht in de publiekelijke feed met de laatst geschoten foto’s.

Bij het uploaden van een foto wordt automatisch de locatie opgeslagen en doorgegeven. Zo kan iedereen zien waar een font is gekiekt. Er is ook een Friend Feed die de foto’s laat zien van mensen die je volgt, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Instagram en Twitter. Het laatstgenoemde netwerk is zelfs bijzonder van belang voor Typeplace: momenteel kan je alleen inloggen met een twitteraccount.

Het is onwaarschijnlijk dat Typeplace alleen een verzamelbak met het populaire lettertype Helvetica wordt. Daar zorgen de badges wel voor, die je niet alleen verdient met populaire foto’s, maar ook krijgt voor het aantal uploads dat je doet. Het aantal uploads bepaalt mede je status binnen het sociale netwerk. Op een van de screenshots is te zien dat je na vijftig foto’s een rank omhoog gaat.

AppAdvice voelde de applicatie uitgebreid aan de tand en merkt op dat Typeplace op hun iPhone drie keer crashte bij het nemen van een foto. Ook zou de applicatie er soms lang over doen om een pagina te laden.

Downloaden: Typeplace (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2011, 12:13
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen instagram, lettertype, typen

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.