VMware op de iPad: op afstand werken met je desktop

VMware heeft twee apps voor zakelijke gebruikers: VMware View en VmWare vSphere Client. Beide zijn bedoeld om onderweg te kunnen
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

vmware clientDe iPad wordt steeds vaker gebruikt door bedrijven. Die lopen tegen specifieke wensen aan, bijvoorbeeld omdat ze VMware gebruiken. Voor die groep bedrijven zijn er nu twee applicaties voor de iPad: de ene is bedoeld voor gewone medewerkers, de andere voor beheerders. Met VMware View krijgen zakelijke gebruikers via de iPad meteen toegang tot hun virtuele desktop. Als je buiten kantoor bent en even snel een bedrijfsapplicatie nodig hebt, kun je er gebruik van maken. Met VMware View for iPad krijg je toegang tot je virtuele wWndows-desktop. De app is gratis, maar vereist wel VMware View 4.6 of hoger.

Daarnaast is er een management-applicatie beschikbaar in de App Store, met de naam vSphere Client. Hiermee kun je je VMware vSphere-omgeving beheren en taken uitvoeren in een interface, die is afgestemd op de ipad. Je hoeft als IT-beheerder niet langer je laptop of pc op te starten, in te loggen en een VPN-verbinding op te zetten, als je even iets moet aanpassen.

Na het aanklikken van de iPad-app kun je meteen de belangrijkste controle- en beheertaken uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar vSphere-hosts en virtuele machines, de prestaties van vSphere hosts en virtuele machines monitoren en virtuele machines herstarten, stoppen of onderbreken. Mocht je meer willen weten, dan is er op 7 april in Den Bosch het VMware Forum.

Downloaden: VMware View (gratis) en VMware vSphere Client (gratis)
Via: Blog VMware

vmware-ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 april 2011, 14:02
Categorie Zakelijk
Onderwerpen ipad, vmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.