Review: Summizer – Twitter Trend Search (App Store)

Met Summizer als Twitter-client mis je nooit een populaire trend. Trends volgen, en het liefste ook retweeten, dat is waar Summizer om draait. Helaas kun je er verder niet al teveel mee, maar dankzij de gratis versie van de applicatie is het toch wel de moeite waard om hem even te bekijken.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Tweet-optiesDe Twitter-applicatie Summizer – Twitter Trend Search geeft je sinds kort ook de mogelijkheid om de applicatie eerst uit te proberen, namelijk met Summizer Free – Twitter Trend Search. Zoals de titel van de applicatie al zegt, is het programma vooral gericht op Twitter-trends (onderwerpen waar op dat moment veel over wordt getwitterd) en niet zozeer op het zelf twitteren (updates plaatsen). Wanneer je op Trending Topics klikt, krijg je de trends te zien en wanneer je op een trend klikt, krijg je daar de laatste berichten van te zien. Wanneer je op een van de tweets klikt, krijg je verschillende opties te zien.

Je kunt de tweet retweeten (zelf ook als update plaatsen), maar je hebt niet de mogelijkheid om de tekst te bewerken om er bijvoorbeeld nog iets aan toe te voegen. Verder kun je alle tweets van de geselecteerde gebruiker zien en – wanneer er een link in de tweet zit, deze in de embedded browser openen. Uiteraard kun je ook op de bewuste Twitteraar reageren. In Summizer of Summizer Free is verder nergens een link te bekennen om zelf te tweeten. Dit moet je dan ook doen door op iemand te reageren en in het tekstvak zelf de @gebruikersnaam weg te halen. Een foto of je locatie kun je niet meezenden, maar daar is de applicatie dan ook niet echt voor bedoeld.

Zoekwoorden: voetbal feyenoordWat centraal staat in de applicatie is de zoekfunctie, die je op het beginscherm ziet. Hiermee kun je naar bepaalde gebruikers en/of naar woorden in tweets zoeken. Om naar een gebruiker te zoeken moet je de gebruikersnaam voluit intikken: je kunt dus niet op een deel van de naam zoeken. Overigens kun je ook van aanhalingstekens gebruik maken, wanneer je wilt dat meerdere woorden er precies op die manier inzitten. Wanneer je bijvoorbeeld voetbal feyenoord zonder aanhalingstekens intikt, zoekt Summizer naar tweets waar of een van de woorden of beide woorden in voorkomen. Zoek je daarentegen naar “voetbal feyenoord” (dubbele aanhalingstekens), dan vindt Summizer alleen die tweets waar de term ook letterlijk zo voorkomt. Als je zoekt op @RamyMobarak krijg je alle tweets te zien met ‘@RamyMobarak’ erin. Dit kunnen dan directe berichten gericht aan mij zijn of retweets van door mij eerder geplaatste berichten.

Iedere trend of zoekopdracht is op te slaan en later vanuit het hoofdscherm snel weer te bezoeken en dat is ook de grote kracht van dit programma. In de gratis versie kun je helaas slechts twee zoekopdrachten opslaan, maar in de betaalde versie zoveel als je wilt. Als er ongelezen berichten zijn, krijg je dit te zien door middel van een blauw puntje voor de naam.

In de instellingen van de applicatie (via de Settings-applicatie) kun je Twitter-avatars in- en uitschakelen. Ook kun je daar je inloggegevens van Twitter invoeren. dit laatste is nodig als je vanuit Summizer ook wilt kunnen reageren of een bepaald bericht wilt retweeten.

Wat ik zelf heel jammer vind is dat je geen profielen kunt bekijken. Je kunt anderen niet vanuit de applicatie volgen en je kunt niet zien wie door wie wordt gevolgd. Je zult die namen dus moeten onthouden en in een andere Twitter-applicatie weer moeten invoeren.

Summizer – Twitter Trend Search [App Store] kost €2,39, maar is ook gratis uit te proberen. De applicatie heeft dezelfde prijs als Tweetie (review), waar je overigens veel meer mee kunt. Summizer is dus echt voor de mensen die geïnteresseerd zijn in de trends en die willen weten wat anderen over een bepaald onderwerp schrijven en is niet zozeer bedoeld om zelf dagelijks te twitteren.

Alternatieven

Enkele Twitter-applicaties uit de App Store die ook ondersteuning bieden voor trends en het opslaan van zoekopdrachten zijn:

  • Tweetie [App Store] (review): €2,39
    In Tweetie kun je zowel zoekopdrachten opslaan als de huidige trends bekijken. Ook kun je vanaf de trendspagina de profielen van de plaatsers van de tweets bezoeken en wanneer je wilt die gebruiker volgen. Eigenlijk kun je bijna alles doen wat je normaal op de computer via Twitter ook kan doen.
  • TwitterFon [App Store]: gratis
    Net als Tweetie biedt ook TwitterFon ondersteuning voor trends en het opslaan van zoekopdrachten. Ook met TwitterFon kun je bijna alles doen wat ook via Twitter.com kan.
  • Tweetsville [App Store]: €2,99
    In Tweetsville kun je zowel trends bekijken als zoekopdrachten uitvoeren. Een klein gemis is wel dat je zoekopdrachten niet op kunt slaan, wat bij Tweetie, TwitterFon en Summizer wel kan.

Via: iPhoneBuzz

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 14:48
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen app store, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.