TubePlayer: offline YouTube video’s bekijken met nieuwe iPhone-app

TubePlayer is een nieuwe iPhone-app waarmee je YouTube-video's kan downloaden voor offline gebruik. Apple's AirPlay wordt ondersteund en in de volledige versie zie je geen reclame.

TubePlayer iPhone iPod touchSinds Apple de YouTube-app de deur gewezen heeft in iOS 6, komt de ene na de andere handige applicatie uit waarmee je alsnog YouTube kan bekijken op de iPhone. De officiële applicatie van YouTube wordt sindsdien ontzettend veel gedownload, maar ook variant FoxTube waarin je video’s kan opslaan voor offline gebruik, wist de nummer één positie van meest gedownloadde apps in de App Store even te veroveren. TubePlayer is een nieuw alternatief waarmee je video’s offline kan terugkijken. Er is een gratis en een betaalde versie.


Wie onze vergelijking van YouTube-apps op de iPhone heeft gelezen, weet dat er een behoorlijk aanbod is in het aantal apps waarmee je YouTube op de iPhone kan raadplegen. Om het er maar meteen uit te gooien: TubePlayer voegt niet zoveel toe aan het bestaande aanbod. Maar: het giet eerder geziene functies wel in een interface die erg logisch en natuurlijk aanvoelt voor YouTube. Zo is die uitgevoerd met witte achtergronden, zwarte tabbladen en rode details.

In het eerste tabblad, zie je een overzicht van video’s van je abonnementen als je (met het tweede tabblad) bent ingelogd in de applicatie. Door op de navigatiebalk te drukken, kan je snel naar andere standaardrubrieken binnen YouTube gaan, zoals de meest recente video’s, populairste, meest besproken en meest gedeelde. Ook kan je er zoeken op categorieën waar video’s in geplaatst worden. De zoekfunctie is helaas niet zo uitgebreid. Je kan er trefwoord(en) zoeken op video’s, kanalen en afspeellijsten, maar er zijn geen verdere zoekopties. Zo kan je bijvoorbeeld niet zoeken op de handige functie ‘laatst geüpload’.

Er zijn meer punten waarop TubePlayer niet ons vergelijk van YouTube-apps recentelijk zal winnen. Zo spelen video’s niet op de achtergrond door als geluid. Wel wordt afspelen via AirPlay ondersteund. De opties die je verder bij een video hebt, zijn hem toevoegen aan een afspeellijst, delen, herhalen nadat ie is afgelopen en je kan een duimpje omhoog of omlaag aanbieden. De Cache-knop rechtsboven is het meest interessant: daarmee zet je een video offline klaar in het vierde tabblad Local, en kan je hem terugkijken zonder een internetverbinding. In de gratis versie is het aantal video’s beperkt (maar we kunnen niet achterhalen tot welk aantal), in de betaalde versie kan je ongelimiteerd video’s voor offline gebruik klaarzetten. In die versie wordt ook de reclamebalk onderin het scherm voor je verwijderd.

Downloaden: TubePlayer Free (gratis, met advertenties)
TubePlayer (€1,59, onbeperkt video’s opslaan)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 14:42
Categorie Amusement
Onderwerpen foxtube, youtube
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.