Trippal: reisgenoten en locals ontmoeten met iPhone-app

Trippal is een nieuwe app voor de iPhone vol potentie. Reizigers en locals kunnen zich erop aanmelden om samen met andere reizigers op te trekken op dezelfde bestemming. Je kan contact leggen via het chatten in de app.

Trippal iPhone iPod touch reizigers en locals ontmoetenJe gaat op reis naar Peking en je zoekt een leeftijdgenoot die hetzelfde onderneemt, of iemand die in de stad woont en bereid is om je de weg te wijzen. De nieuwe iPhone-app Trippal maakt het vinden van personen met beide intenties makkelijker. Reizigers en locals stellen zich voor met een foto, een korte beschrijving en hun eigen reiservaring. Lijkt het wat, dan leg je contact met de chatfunctie en wie weet hoef je niet alleen in het diepe te springen aan de andere kant van de wereld.

Trippal reizigers overzichtTrippal lijkt in zekere zin op Couchsurfing maar pakt het breder en misschien daarom wel beter aan. Bij Couchsurfing melden mensen zich aan die een slaapplaats beschikbaar stellen voor reizigers, in Trippal maak je een profiel aan omdat je gewoon in contact wil komen met iemand die dezelfde reis maakt, of al op locatie is. Het is kinderspel. Bovenin beeld kan je de plaatsnaam waar je naartoe gaat invoeren. Daarna zie je in twee verschillende tabbladen de reizigers die ernaar toe gaan, en de locals die er al zijn. De laatste in een postzegel-overzicht met profielfoto’s, de reizigers met hun reisdata en een eventuele toelichting vermeld.

In beide gevallen kom je met een druk uit op een profielpagina van diegene, waarop je een profielfoto, een gekozen achtergrond en iemands reisplannen ziet. Met een druk op de pijl achter de profielfoto, zie je algemene gegevens als een geboortedatum, woonplaats en huidige studie of werk. Daaronder eventueel de antwoorden op algemene vragen als ‘is er iets dat je wilt zeggen’, ‘droombestemming’ en ‘de trip pal die ik zoek?’ Je kan verschillende acties ondernemen op iemands profielpagina. De aandacht trekken met de wave-knop, iemand toevoegen aan favorieten, een chat starten, iemand bij de ontwikkelaar aangeven voor onwenselijk gedrag en iemand blokkeren.

Trippal profielpagina van iemand uit Beijng Trippal locals overzicht

Met een navigatiebalk onderin het scherm kan je schakelen tussen het eerder beschreven zoek-tabblad, je eigen profielpagina en de instellingen die daarbij horen, en een pagina met een overzicht van je ‘pals’. Dat zijn de reisgenoten waarmee je contact hebt gelegd en misschien wel plannen onderneemt.

Resteert de knop linksboven van de zoekbalk, vormgegeven als een hart met een pijl erdoor. Daarmee kan je specifieke criteria opgeven voor je reisgenoot of local. Mannelijk? Vrouwelijk? Welke leeftijd? Als Trippal genoeg gebruikers aan zich weet te binden, kan het een belangrijke of zelfs toonaangevende app voor internationale reizigers worden. Zoniet, dan heeft het nog altijd potentie als grensoverschrijdende dating-app.

Downloaden: Trippal (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2012, 13:53
Categorie Reizen
Onderwerpen oorlog, reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.