Tinké Wellness Monitor meet hartslag, zuurstofniveau en ademhaling

De Tinke Wellness Monitor houdt je hartslag, ademhalingsfrequentie en andere data in de gaten. Het 119 dollar kostende apparaatje werkt met 30-pins connector en meet ook je zenniveau.

tinke wellnessVorig jaar werd de Tinké Wellness Monitor aangekondigd op CES 2012. Op IFA 2012 en CES 2013 lieten ze opnieuw de Tinké zien. Inmiddels is het apparaatje te koop, al zul je wel genoegen moeten nemen met een 30-pins connector. Eventueel kun je via een omweg een Lightning-kabel aansluiten. Maar wat kun je ermee? Je gestresste leven onder controle krijgen. De Tinké Monitor houdt je lichaamsfuncties in de gaten en geeft advies, zowel fysiek als mentaal. In Vita Mode meet Tinké je hartslag, ademfrequentie en hoeveelheid zuurstof in je bloed. De Zen Mode bepaalt of je wel ‘zen’ bent, aan de hand van je ademhalingspatroon.

Je hebt de keuze uit grijs, wit, blauw of knalroze en je betaalt er 119 dollar voor. De Tinké is misschien wat minder makkelijk mee te nemen dan fitnessaccessoires die je om je pols draagt. Maar als je op je gezondheid wilt letten, je voortgang op allerlei sociale media wilt publiceren en graag spullen koopt die nog niemand heeft, is het misschien de aanschaf waard. Helemaal perfect is de Tinké overigens nog niet: het is lastig om een constante druk op het apparaat uit te oefenen, waardoor de metingen niet altijd consistent zijn. En de Zensorium Tinké-app crasht ook nog wel eens.

Op zich is er natuurlijk niets mis mee als je dit soort accessoires wilt kopen. Maar de iPhone kan het makkelijk zelf: met apps als Cardiograaf meet je je hartslag via het flitslampje van de telefoon. En Philips heeft een Vital Signs-app waarmee je je hartslag en ademfrequentie contactloos kunt meten. Voor de meting van je hartslag wordt gekeken naar kleurveranderingen in je gezicht.

Meer info: Zensorium ($119)

tinke monitor

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2013, 10:14
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen gezondheid, quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.