Nimble Quest: opvolger Pocket Planes is reïncarnatie van Snake

Nimble Quest is de opvolger van Pocket Planes en Tiny Tower op de iPhone en iPad. Het is een nieuwe interpretatie van Snake, met ridders.

Nimble Quest iPad iPhone headerOntwikkelaar NimbleBit werd groot op de iPhone door met name twee spelletjes: Tiny Tower en Pocket Planes. Het zijn beide games waarin je in een uiterlijk van grove pixels een klein emporium opbouwt van respectievelijk een flatgebouw en een luchtvaartmaatschappij. De nieuwe game Nimble Quest is van een totaal andere orde. Het is een moderne reïncarnatie van het ooit zo populaire Nokia-spelletje Snake, met ridders, schietende tegenstanders en upgrades. Het heeft nog wel een ouderwetse pixelstijl en is gratis te downloaden.

In die zin sluit het spel wel aan op Tiny Tower en Pocket Planes dus. Qua gameplay doet Nimble Quest echter in niks aan die spelletjes denken. Nadat je de eerste keer op Play hebt gedrukt, zie je instructies dat het spel precies speelt als Snake van weleer. Met een veeg ga je naar links, rechts, boven of beneden. Pak je een slachtoffer op, dan wordt die als held aan je sliert toegevoegd en zo wordt je ‘slang’ steeds langer.

Nimble Quest iPhone graveyard level Nimble Quest iPhone forest level

Het grote verschil is dat je slang in Nimble Quest bestaat uit ridders, boogschutters en magiërs. Verder pak je in deze Snake-variant niet zomaar stipjes op. Die stipjes zijn namelijk bewegende tegenstanders die terugschieten, en in plaats van recht op ze af te lopen met het risico dodelijk te botsen, moet je er juist een beetje omheen marcheren om ze neer te halen. Niet elke tegenstander levert een nieuwe krijger op in je slang. Andere keren laten tegenstanders schatkisten met munten na, schilden om jezelf te beschermen of leggen ze een veld van diamanten neer. Tel erbij op dat je ridders kan upgraden door er meer mee te spelen, dat je meer ridders vrijspeelt als je verder komt en het is duidelijk: zo diepgaand is Snake nog nooit geweest.

De munten die je bij elkaar sprokkelt in het spel, kan je inzetten voor meerdere zaken. Met een munt voorafgaand aan een potje voeg je meteen een extra krijger toe aan je slang, wat goed is voor je schietkracht. Maar je kan er ook power-ups voorafgaand aan elk potje mee kopen. Vergelijkbaar met koopbare kansfactoren in Bejeweled Blitz, kies je hier uit meer levensenergie, meer snelheid, sneller aanvallen of een schild aan het begin om een potje mee te starten. Je kan er ook een herkansing mee kopen om verder te spelen als je het loodje legt. Dat is welkom, want net als in het originele Snake ga je ook gewoon dood door een botsing. Bovendien zal je regelmatig je halve team gefileerd zien worden door tegenstanders. En dat terwijl het de bedoeling is in het spel juist zover mogelijk te komen. Niet zozeer voor een highscore, maar om naar hogere levels te komen waardoor je nieuwe krijgers vrijspeelt.

Nimble Quest heeft niet zo’n lange gewenningsperiode als Tiny Tower en Pocket Planes, waarbij je in het begin echt even moest aanvoelen wat er zo pakkend aan is. Hier zijn de eerste potjes zo klaar en je krijgt eigenlijk bij elk nieuw potje meer inzicht in hoe je Nimble Quest speelt. Of het zo verslavend wordt als Snake destijds valt nog te bezien, maar NimbleBit heeft in ieder geval opnieuw iets bijzonders neergezet.

Downloaden: Nimble Quest (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2013, 10:25
Categorie Games
Onderwerpen nimblebit, pocket planes, snake, tiny tower

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.