Zensorium Tinke: meet je hartslag, ademhaling en zuurstofniveau met de iPhone #CES2012

Met het iPhone-accessoire Zensorium Tinke moet het mogelijk zijn om je hartslag, ademhaling en zuurstofniveau te meten. Een bijbehorende app geeft je op basis van deze informatie een cijfer tussen 1 en 100.

Zensorium TinkeHoud je graag je gezondheid op ieder moment van de dag in de gaten, dan kan de Zensorium Tinke je helpen om dit beter in kaart te krijgen. Dit iPhone-accessoire sluit je aan op de 30-pins connector van je iPhone, waarna je er een duim op kunt leggen om je hartslag, ademhaling en zuurstofniveau in je bloed te meten. De bijbehorende iPhone-app geeft je gezondheid vervolgens een score tussen de 1 en 100.

Het accessoire maakt gebuik van een LED-lampje dat deze gegevens kan verzamelen door lang genoeg op je duim te schijnen. Hiervoor zou de Tinke ongeveer een minuut nodig hebben. De app slaat ieder resultaat op, zodat je meerdere dagen met elkaar kunt vergelijken. Zensorium beweert tegenover Cult of Mac dat het accessoire rond het einde van het jaar te koop zal zijn, voor een bedrag rond de 100 dollar. Wil je nu al je hartslag meten met een lampje, dan kan dat met de app Instant Heart Rate van Azumio. Deze maakt gebruik van de flitser in de iPhone, om pulsen te kunnen tellen en zodoende je hartslag te meten. Extra accessoires zijn niet nodig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2012, 22:35
Categorie Accessoires
Onderwerp ces2012

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.