THX tune-up: iPhone-app optimaliseert geluid home cinema-systeem, tv en meer

THX tune-up is een iOS-app waarmee je het entertainmentsysteem in je woonkamer op beeld, belichting en geluid kan optimaliseren.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

THX tune-up iPhone iPad geluid optimaliserenTHX, het bedrijf dat zich specialiseert in filmstandaarden voor video en audio, heeft een gratis universele iOS-app uitgebracht waarin je de audio in je woonkamer kan optimaliseren. THX tune-up wil je op weg helpen met het zo optimaal mogelijk benutten van je tv, projector en speakers. Foto’s en tutorials moeten je daarmee op weg helpen, of je nou stereogeluid hebt, of een 5.1 Surround-sound systeem. THX Tune-up bevat verder meteen geluiden en kleuren om de africhting te testen.

Daarvoor leunt de applicatie op een iPad 2, iPhone 4 of iPod touch 4th gen of nieuwer, die je kan aansluiten op een tv of geluidssysteem met een Apple Digital AV Adapter en een HDMI-kabel. Je kan ook gebruik maken van AirPlay middels een Apple TV. De eerste stap die je neemt na het aansluiten van je iPhone of iPad is het vinden van de geluidsinstellingen op de televisie. Daarna nemen de instructies je bij de hand, met tips over alle aspecten die bij een bioscoopervaring komen kijken. Niet alleen de positionering van de speakers, maar ook de afstandsbediening, kamerverlichting en kijkafstand komen voorbij.

Speerpunten van THX tune-up zijn de beeldverhouding (aspect ratio, zorg dat je tv op het goede formaat staat), helderheid, contrast, kleur en tint. De applicatie heeft een kleurenfilter waarmee je op de tv kan bekijken of alle kleuren en kleurtinten goed worden weergegeven. De app kijkt verder of het geluid uit de juiste geluidsbronnen komt en gaat na of je speakers goed zijn bedraad en aangesloten.

THX tune-up uitrusting THX tune-up testen

Als het allemaal naar wens is, kan je jezelf trakteren op een element dat natuurlijk niet mocht missen in THX tune-up: het afspelen van dé THX-trailer met het kenmerkende beklemmende geluid. THX tune-up is alleen in de eerste week gratis. Daarna bedraagt het prijskaartje 1,79 euro. Leuk feitje: THX tune-up is gemaakt mede op initiatief van Star Wars-regisseur George Lucas.

Downloaden: THX tune-up (gratis ter introductie, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2013, 11:27
Categorie Diensten
Onderwerpen airplay, bioscoop, geluid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.