TextFreek: nieuwe gratis berichtendienst voor de iPhone

TextFreek is een nieuwe berichtenapp voor de iPhone. Je kunt gratis berichten uitwisselen, buiten de sms-functie om. Maar eigenlijk biedt TextFreek niet veel voordelen ten opzichte van XMS of WhatsApp.

textfreekEr is keuze genoeg uit diensten waarmee je gratis berichtjes kunt uitwisselen. Na eBuddy’s XMS is er nu alweer een nieuwe kanshebber: TextFreek. Deze dienst werd eerder al aangekondigd en is nu beschikbaar in de App Store en de Android Market. Een BlackBerry-versie volgt in latere instantie. TextFreek wil mensen overhalen met de belofte dat de dienst supersnel en supergemakkelijk in gebruik is. Je kunt smilies gebruiken en krijgt contactfoto’s bij vrienden te zien. Maar daar houden de voordelen ook wel zo’n beetje op. Je moet bij deze dienst de app koppelen aan je mobiele nummer. Daarna voeg je vrienden toe, waarmee je in sms-stijl kunt chatten. TextFreek is dus net als WhatsApp en XMS een vervanger van sms-berichten waarbij je gebruikmaakt van je databundel en dus niet per individueel bericht wordt afgerekend.

Na de registratie van je naam en mobiele nummer (waarbij je eigenlijk elk nummer dat je wilt kunt invullen) begin je met het uitnodigen van vrienden via e-mail en sms. Dat is meteen het lastige aan deze app: terwijl je bij XMS automatisch vrienden kunt importeren (bijvoorbeeld op basis van Facebook-account) moet je bij TextFreek al je vrienden weer opnieuw uitnodigen.

textfreek iphoneDe app biedt geen mogelijkheid om foto’s te uploaden of groepsgesprekken te starten. Op dit moment schiet de app nog tekort ten opzichte van applicaties als WhatsApp. Het enige voordeel is dat deze app gratis is, terwijl je voor WhatsApp nog steeds €0,79 moet betalen.

Downloaden: TextFreek (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2011, 15:11
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen sms, tekst, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.