iPhone game-update #31: GDC, Hungry Shark, Jenga, Jet Set Willy en Doodle Bouncing Star

Het dagelijkse gamenieuws op een rijtje: Hungry Shark Part 3 is uit, Jet Set Willy is op de iPhone verschenen, Jenga krijgt multiplayerfuncties en Doodle Bouncing Star gaat verder waar Doodje Jump ophield.

gdcHet is bijna zover: vanaf 28 februari vindt in San Francisco de Game Developers Conference plaats, een evenement waar we veel nieuwe iPhone-games kunnen verwachten. Gamen is op de iPhone en iPod touch een van de populairste activiteiten geworden en dat zal ook op GDC blijken. Toch zitten de ontwikkelaars niet stil, want ruim voor de beurs brengen ze allerlei nieuwe games uit, waarvan we hieronder een selectie hebben gemaakt.

Hungry Shark Part 3 nu verkrijgbaar

hungry sharkAfgelopen jaar verscheen Hungry Shark in de App Store. In deze game bestuur je een haai, waarbij je zoveel mogelijk probeert te eten. Een gezondheidsmeter geeft aan of je daarin slaagt. Hoe meer je eet, hoe meer punten je scoort. Nu is Part 3 beschikbaar, waarbij je opnieuw alles moet zien te verslinden. Bedienen kan via het touchscreen of met de accelerometer van de iPhone. Hungry Shark Part 3 ondersteunt het hoge resolutiescherm van de iPhone 4, een nieuwe wereld met een onderwatervulkaan om te ontdekken en een hoop nieuwe karakters. Hungry Shark Part 3 heeft integratie met Game Center. Wie de game wil leren kennen kan Hungry Shark Part 2 (inclusief Part 1) momenteel gratis downloaden.

Downloaden:

Jenga krijgt online multiplayer-optie

jenga iphoneOp een gamesevenement in Barcelona heeft ontwikkelaar NaturalMotion aangekondigd, dat ze asynchrone multiplayer-opties in Jenga gaan aanbieden. Dit wordt gedaan via Game Center. Tot nu toe bevatte de game alleen een pass ‘n play-mode, waarbij je de hoogte van de toren realtime kon vergelijken met je vrienden in Game Center. In de toekomst zou het zelfs mogelijk kunnen worden dat je op meerdere platformen tegelijk kunt spelen, met een combinatie van iPhones en Android-toestellen. Op Android wordt echter gebruik gemaakt van OpenFeint.

Jenga is nu al als iPhone- en iPad-game beschikbaar. Net als in het gezelschapsspel moet je steeds houten blokjes onder een toren vandaan trekken, zonder dat de toren omvalt. De game is momenteel in de aanbieding met meer dan 60% korting.

Downloaden:

Jet Set Willy in de App Store verschenen

jet set willyJet Set Willy is een retro platformspel voor de computer, dat oorspronkelijk op de ZX Spectrum beschikbaar kwam. Al sinds 1984 kun je Jet Set Willy spelen, via de pijlknoppen op het toetsenbord. Op de iPhone is de game aangepast aan de spelbediening via het touchscreen: je bedient door te tappen. Of de game nog steeds aan de huidige eisen van vandaag voldoet, mag je zelf beoordelen. Maar voor mensen die de game ooit gespeeld hebben is het mooie nostalgie. Er zijn twee versies, voor iPhone en iPad. Binnenkort komt TV-out beschikbaar in beide games (zie foto).

Downloaden:

Doodle Bouncing Star

doodle bouncing starDoodle Bouncing Star is een game voor mensen die op Doodle Jump zijn uitgekeken, maar het genre nog niet de rug willen toekeren. Doodle Bouncing Star van Bluepepper voegt echter nieuwe functies toe. Je verdient punten door gekleurde edelstenen aan te raken, die je tijdens het spelen kunt uitgeven aan kostuums en karakters. Het enige doel is om zo hoog mogelijk te komen zonder te vallen. In vergelijking met Doodle Jump zijn er echter geen vijanden en de power-ups zijn in dit geval meermaals te gebruiken. Leuk is dat je een tekening of foto van jezelf kunt gebruiken als gamekarakter.

Downloaden: Doodle Bouncing Star (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2011, 8:47
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.