Starmatic: Instagram-variant ondersteunt nu hoge resolutie foto’s

Het Instagram-alternatief Starmatic heeft een update gekregen met foto's in hoge resolutie opslaan. Ook start hij veel sneller op.

Starmatic Instagram-variant iPhone iOSHet duurde veel te lang voordat de update er kwam, onderschrijft de gelijknamige ontwikkelaar van Starmatic in de App Store. Maar nu is de eerste grote update voor de variant op Instagram wel een feit. Starmatic 1.1 voegt toe dat je foto’s in hoge resolutie kan opslaan. De resolutie van 2448 bij 2448 pixels is zelfs de standaardresolutie geworden van de app, wat betekent dat je de vierkante foto’s voorzien van een filter makkelijker met behoud van kwaliteit kan printen.

Starmatic lijkt in veel opzichten in Instagram, en de applicatie beleefde eind vorig jaar een opleving toen Instagram haar laatste grote update uitbracht en dat gebruikers deed afschrikken. Ook in Starmatic pluk je een foto uit je album of schiet je er te plekke een en voorzie je die van een kleurenfilter. De foto wordt vervolgens gedeeld in het interne sociale netwerk van de app waarna andere gebruikers erop kunnen reageren.

Versie 1.1 van de applicatie verbetert Starmatic op enkele punten die Instagram ontbeert. Zo kan je nu zelf ingrijpen in de reacties onder een foto. Ongewenste commentaren haal je met een simpele veegbeweging weg. Daarnaast kan je ongewenste volgers blokkeren en is het mogelijk om in de app je accountnaam en account aan te passen. Vrienden vinden is ook makkelijker geworden. Daarvoor zet je nu Facebook of Twitter in, en als je het via je adresboek doet, moet dat geen fouten meer opleveren. Via Facebook delen gaat nu via de ingebouwde module van iOS 6.

Starmatic iPhone kleurenfilter op foto Starmatic Instagram-achtige timeline

Behalve een reeks kleine verbeteringen, is Starmatic op nog twee punten aangepakt: de app start beduidend sneller op en crasht niet langer bij de leuke functie Nearby, waarmee je in de buurt genomen foto’s ziet. Al met al brengt 1.1 geen functies met zich mee die Instagram uit het veld slaan, maar met name de hoge resolutie maakt Starmatic een beter alternatief voor hobbyfotografen.

Downloaden: Starmatic (gratis, iPhone, iOS 4.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2013, 11:27
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerpen instagram, kleurenfilters

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.