Flipboard 2.0: eigen magazines samenstellen en delen op iPad

De bekendste nieuwsapp voor de iPad heeft een grote update gehad. In Flipboard 2.0 kan je voortaan zelf magazines samenstellen en delen.

Flipboard 2.0 iPad headerDe nieuwsapp Flipboard maakte furore op de iPad vanwege haar slimme manier van interessant nieuws voor je klaarzetten en het strakke uiterlijk. Nu is de nieuwsapp voorzien van een volgende grote optie. Flipboard 2.0 voor de iPad en iPhone maakt het mogelijk om eigen magazines te maken en te delen met andere gebruikers. Je drukt op een plus bij artikelen die je interessant vindt of importeert webpagina’s vanuit je browser die vervolgens terechtkomen in je magazine als je in Flipboard op de rode bookmark-knop drukt. Anderen kunnen zich op je magazines abonneren.

Flipboard iPad eigen magazineJe kan meteen meerdere magazines aanmaken in Flipboard. Als je de instructies leest die je te zien krijgt na het updaten van de app, zie je dat Flipboard dat zelfs aanmoedigt: een magazine voor elk onderwerp dat je aanstaat en waarover je alles wat je tegenkomt, wilt delen. De app maakt het makkelijk met de plus bij artikelen. Nadat je die hebt gedrukt, selecteer je het magazine waarin je het artikel wilt zetten of maak je ter plekke een nieuw magazine aan.

Magazines kunnen worden aangekondigd op Facebook, Twitter, Google+ en meer en zo maak je je artikelselectie wereldkundig. Je ontvangt vervolgens pushberichten als iemand zich op je magazine abonneert, je magazine leuk vindt of erop reageert. Als je het magazine liever voor jezelf houdt, kan dat ook. Met een schakelaar maak je hem privé.

Flipboard iPad flip dit naarDe laatste grote vernieuwing in Flipboard 2.0 is dat de nieuwsapp voortaan actief persoonlijke aanbevelingen toont om aan je Flipboard toe te voegen. Het kan daarom zo zijn dat je op nieuwe onderwerpen stuit die de app zelf voor je heeft aangedragen. In hetzelfde straatje van ‘meer content zien’ past ook de verbetering dat de zoekfunctie nu centraal staat in Flipboard.

Als laatste wijziging worden pagina’s sneller geladen en gaat de bekende flip-animatie – die kenmerkende hoekige variant op het omslaan van een pagina – sneller dan voorheen.

Downloaden: Flipboard (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2013, 10:02
Categorieën Kiosk, Nieuws
Onderwerpen flipboard, magazine, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.