Originele Clear komt terug, Clear voor iOS 7 wordt Clear+

De originele versie van takenlijst-app Clear komt terug in de App Store na vele klachten. De nieuwe iOS 7-versie voor iPhone en iPad wordt duurder.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Clear iPhone iOS 7 pictogramOntwikkelaar Realmac Software gaat de originele versie van de hooggewaardeerde takenlijst Clear terugzetten in de App Store. Dat doet de ontwikkelaar naar aanleiding van veel kritiek van gebruikers. Er is daardoor een nieuwe aanpak van de verschillende Clear-apps ontstaan. Het originele Clear dat niét is geoptimaliseerd voor iOS 7 en alleen werkt op de iPhone, gaat 89 cent kosten. De vorige week uitgebrachte versie voor iPhone en iPad heet voortaan Clear+ en kost nu 4,49 euro.


Realmac maakt de veranderingen bekend in een blog. Voor de naam Clear+ is gekozen om te benadrukken dat het om de versie gaat die op al je iOS-apparaten werkt. De applicatie is namelijk ook geoptimaliseerd voor de iPad en geniet daarop een compleet nieuwe interface waarin je links de lijsten ziet en rechts in beeld de traditionele items binnen een lijst kan beheren met veegbewegingen. Bijzonder is bovendien dat je items van lijsten ‘op kan pakken’ en in andere lijsten kan neerzetten.

Realmac had veel moeite met het terugzetten van de oude versie van Clear, lijkt door te schemeren in hun blogpost. Daarin schrijft oprichter Dan Counsell:

Voor een klein team was de kritiek op het verdwijnen van Clear voor de iPhone ongelooflijk zwaar. We hebben ontzettend hard gewerkt aan Clear voor de iPad. We wilden iets leveren waar naar verlangd werd door gebruikers.

De originele versie van Clear is momentel nog niet terug in de App Store, maar zal 89 cent gaan kosten. De intuïtieve todo-app die je volledig met veegbewegingen bedient was onze favoriete app van 2012 en bovendien een grote trendsetter in app-design. Van de nieuwe Clear die vorige week uitkwam, werden we minder enthousiast. We bekritiseerden de minimale veranderingen in de iPhone-versie en vroegen ons af of de nieuwe, slanke letter de applicatie wel goed staat.

Downloaden: Clear (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)
Downloaden: Clear+ (€4,49, universeel, iOS 7.0+)
Ook verkrijgbaar voor Mac: Clear (€8,99, Mac OS X 10.8.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 september 2013, 22:04
Categorie Productiviteit
Onderwerpen clear, takenlijst, todo
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.