Spotify stottert minder na update en legt proefperiode beter uit

Spotify op de iPhone en iPod touch heeft een update gekregen die ervoor zorgt dat er meer informatie is over de gratis proefperiodevan 48 uur. Ook worden niet afspeelbare nummers nu automatisch weggestopt.

spotify logoEen nieuw verschenen update voor Spotify op de iPhone en iPod touch moet de applicatie afhelpen van een van de naarste eigenschappen: het haperen van de muziek tijdens het afspelen ervan. Er zijn meer verbeteringen doorgevoerd in versie 0.4.22. Zo kan je nu offline zoeken door je eigen muziek als je geen internetverbinding hebt, en worden nummers die niet af te spelen zijn, verborgen in je afspeellijsten. Voor de nieuwkomers is er nu duidelijkere informatiepagina over de proefversie die iedereen 48 uur kan gebruiken.

Om van Spotify gebruik te maken op de iPhone, heb je namelijk een Spotify Premium-abonnement van 9,99 euro per maand nodig, dat je kan afsluiten via de desktopversie van het muziekprogramma. Spotify voor iPhone en iPod touchIn de proefperiode kun je in de app al inloggen met je Spotify-account, waardoor je al je muziek die ook op je computer in Spotify-playlists staat, op de iPhone kan afspelen.

Of nou ja, alle: een bezwaarlijk punt van Spotify is dat lokaal opgeslagen muziek die niet door Spotify zelf wordt erkend, niet automatisch wordt meegenomen naar de iPhone en zodoende niet zonder handmatige synchronisatie af te spelen is. De nieuwste versie lost dat probleem niet op, maar moffelt het weg. Onafspeelbare nummers worden niet meer getoond in playlists, tenzij je onder de Voorkeuren aangeeft dat je daar bezwaar tegen hebt. Dan zie je ze opnieuw in het lichtgrijs tussen de andere nummers staan.

Verder bevat de updates vooral veel oplossingen voor fouten. Zo crasht de app niet meer nadat je het wachtwoord hebt veranderd an kun je de offline modus in de functie ‘Alle nummers’ nu zonder problemen aanzetten. Ook is de ‘Speelt nu af/ Now playing’-knop nu altijd zichtbaar tijdens het openstaan van een afspeellijst en zie je duidelijker welke lijsten nog beschikbaar zijn als je wisselt tussen online en offline. Zoekresultaten geven beter weer en als je een nummer deelt, wordt die nu voorzien van cover-art.

Eerder vandaag schreven we over een nieuw geïntroduceerde Spotify-concurrent Rara.com, die volgens een vergelijkbaar model gaat werken.

Downloaden: Spotify (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2011, 17:54
Categorie Muziek
Onderwerpen fouten, playlist, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.