iOS game-update: Weekend Miljonairs, Infinity of God en update Betoverde Doolhof

Er komt een nieuw, bijzonder goed uitziend actiespel naar de iPhone, dat gebukt gaat onder de naam Infinity of God. Maar we zullen verder niks zeggen over de titel. Wie verzin… NIKS. Soms hebben veelbelovende games nou eenmaal een samengeraapte naam. We zeiden niks. Er zijn meer games vandaag buiten de koopjes om: The Amazing […]

GU DI Weekend Miljonairs headerEr komt een nieuw, bijzonder goed uitziend actiespel naar de iPhone, dat gebukt gaat onder de naam Infinity of God. Maar we zullen verder niks zeggen over de titel. Wie verzin… NIKS. Soms hebben veelbelovende games nou eenmaal een samengeraapte naam. We zeiden niks. Er zijn meer games vandaag buiten de koopjes om: The Amazing Labyrinth is vanaf nu een volwaardig iPhone-bordspel en Weekend Miljonairs is ook uit.

De Betoverde Doolhof nu compleet spel

GU DI The Amazing Labyrinth iPhone iPod touchDe Betoverde Doolhof, of eigenlijk The Amazing Labyrinth – want het spel is Engels – heeft een grote update gekregen waardoor het bordspel ook echt een compleet is. Je kon het spelletje al online spelen tegen anderen, of offline door de telefoon door te geven aan de volgende speler. Er was al een tweetal puzzelmodi. Maar vanaf deze 13de van de maand, is het ook mogelijk om tegen de computer te spelen. Of samen met een vriend tegen de computer te spelen. En dus is De Betoverde Doolhof een volwaardig spel geworden. Dat verdient een vreugdesprongetje, echt waar. Het bordspel dat populair werd in jaren negentig, staat namelijk nog steeds als een huis. Spelers beginnen in een doolhof en gaan op schattenjacht. Spelers weten van elkaar niet op welke specifieke schatten ze jagen: die staan op opdrachtkaarten die alleen de eigenaren zien. Elke beurt mag een speler een tegel omdraaien en die in het bord schuiven. Zo verandert een hele rij of kolom mee. De bedoeling is dat je zo een weg plaveit naar je schat toe, maar als je dat te opzichtig doet, kun je er donder op zeggen dat de tegenstanders je dwars zitten. The Amazing Labyrinth is een aangename optelsom van bluf (hoewel iets minder op de iPhone dan in het echt), tactiek en spanning. Welkom op de iPhone, Betoverde Doolhof.
Downloaden: The Amazing Labyrinth (€2,99)

https://www.youtube.com/watch?v=gFLBer8V35s

Miljonair in 5 minuten: Weekend Miljonairs

GU DI Weekend Miljonairs screenshotWelnu, niet om onszelf een veer in een schimmige plek te steken, maar is het ons in één poging gelukt. Miljonair worden. Wie had dat gedacht. In vijf minuten. Het kan, met de officiële quizgame Weekend Miljonairs op de iPhone en iPod touch. Die zapt Robert ten Brink en alle andere veel te traag pratende presentatoren weg en schotelt een snel quizspelletje aan je voor dat je even tussendoor kan spelen. De vragen beginnen makkelijk en worden gaandeweg… nou ja, niet echt veel moeilijker eigenlijk, maar we kunnen geluk gehad hebben. Behalve je eigen inzicht zijn de nodige hulpmiddelen ook weer aanwezig. Zo mag je een keer iemand virtueel bellen en kan je het computergestuurde publiek de vraag voorleggen. Het geinige is dat zij niet altijd het goede antwoord geven. Desnoods halveer je het virtuele bedrag (nog steeds niets hoor, geen zorgen) en ga je dan fluitend verder. Dat het spel matig afgewerkt is, blijkt wel uit een van de screenshots (zie hiernaast) van de makers van het spel, waarin gewoon een dikke fette vout in de vraagstelling staat. Toch: wie anderhalf uur gerek van Robert ten Brink kan volhouden, moet zich in de zevende hemel wanen met deze vlotte versie van de quiz.
Downloaden: Weekend Miljonairs(€2,39)

Trailer van de Dag: Infinity of God

GU DI Infinity of God iPhone iPadNiks zeggen over de titel, niks zeggen over de titel… Met onderhuids de indrukwekkende techniek van de Unreal Engine 3, komt er binnenkort een spel naar de iPhone, iPod touch en iPad waarin je vijand na vijand verpulvert in ruim opgezette werelden. Infinity of God, absoluut géén belachelijke samentrekking om in te cashen op Infinity Blade en God of War – shit, tóch gedaan – , wordt een honderd procent actiegame. Aan de schreeuwende mannenstem van de hoofdpersoon is al te horen dat dit spel zich niet op je moeder richt. De tegenstanders komen bij bossen als je ogenschijnlijk selecteert tussen verschillende magische krachten en toeslaat met 3 of 4 verschillende actieknoppen in de rechter hoek. We hopen serieus dat dat goed gaat: naastgelegen touchscreen-knoppen worden in alle hectiek van een actiespel nog wel eens verkeerd geraakt. Het spel volgt de Chinese mythologie Shan Hai Jing, een werk dat 600 bergen en 300 kanalen beschrijft. Wat dat precies voor het verhaal doet, is nog niet helemaal duidelijk. Het onderschrift van de game luidt in ieder geval: Wrath of God of War. Juist. Dit is enkel de Trailer van de Dag vanwege de hele behoorlijke beelden, dat begrijpen jullie. Het spel moet deze maand verschijnen voor 4,99 euro.

De koopjeshoek

Elke dag kiest iPhoneclub.nl in de iOS game-update de leukste en beste tijdelijk goedkopere en gratis games voor de iPhone en iPod touch. Vandaag zijn dat:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2011, 18:56
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.