Skyfire browser ingediend bij Apple

Ontwikkelaar Skyfire Labs heeft de webbrowser Skyfire van Skyfire Labs ingediend bij Apple. Skyfire is een webbrowser met indirecte Flash-ondersteuning.
Vincent Davids - · Laatst bijgewerkt:

flash iphoneOntwikkelaar Skyfire Labs heeft de webbrowser Skyfire ingediend bij Apple. Skyfire is een webbrowser met indirecte Flash-ondersteuning. Adobe Flash is namelijk niet ingebakken in de browser, zo staat in een persbericht van Skyfire Labs. Het bedrijf heeft ervoor gekozen om Flash-filmpjes op eigen servers om te zetten naar HTML5. Vervolgens worden de HTML5-filmpjes doorgestuurd naar de iPhone. Hoewel niet alle Flash-websites te bezoeken zijn, biedt Skyfire een betere Flash-ondersteuning dan Safari, de standaardbrowser van iOS.

Skyfire Labs beweert dat de webbrowser voldoet aan alle regels van Apple. Daarnaast is de nieuwe webbrowser geen energieverslinder. Skyfire comprimeert videodata met 75 procent, waardoor de buffertijd verlaagt en de batterij langer meegaat.

“Skyfire ondersteunt HTML5, maar we erkennen dat het nog jaren duurt voordat de miljoenen Flash-uitgevers overstappen naar HTML5”, zegt bestuursvoorzitter Jeff Glueck van Skyfire. “We hopen dit gat te overbruggen en het probleem op te lossen voor consumenten.”

Op dit moment kunnen alleen gebruikers met een Android-telefoon genieten van een volledige versie van Flash. En iPhone-gebruikers? Die kijken machteloos toe. Steve Jobs weigert Adobe Flash toe te laten op de iPhone. Hij noemt Flash-technologie “een stervende technologie” en de “oorzaak van crashende Macs”. Daarnaast beweert Jobs dat door Flash de batterij ruim twee keer zo snel leeg is. En omdat Apple’s multi-touch-interface geen muis gebruikt, zijn veel Flash-applicaties niet te bedienen.

Via: Engadget

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 14:03
Categorie Diensten
Onderwerpen apple, flash, safari, Skyfire, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.