SkiFree!: nostalgie van Windows 3.1 op de iPhone

Alweer een spel uit de oude doos: in SkiFree ben je een skiër die een afdaling maakt en daarbij zo snel mogelijk naar beneden moet komen. Deze game maakte deel uit van het Entertainment Pack van Windows 3.1.

SkiFree! op de iPhoneAlweer een spel uit de oude doos dat zijn rentree maakt op het ‘witte doek’ van de iPhone. SkiFree! is begin jaren 90 gemaakt door Chris Pirih en was onderdeel van het Microsoft Entertainment Pack van Windows 3.1. Je bent een skiër die een afdaling maakt en daarbij zo snel mogelijk naar beneden moet komen. Je kunt hierbij nog gebruik maken van verhogingen in de sneeuw om extra punten te verdienen. De iPhone-versie is niet door de originele ontwikkelaar gemaakt, maar door Jared McGann van Indelible Productions. Het is de eerste applicatie van deze ontwikkelaar in de App Store.


De versie zoals deze in de App Store staat bevat niet alle mogelijkheden zoals je die misschien kent van het origineel. De slalom-mode en extra easter eggs zijn hier voorbeelden van. De ontwikkelaar heeft aangegeven dat het spel zeker updates gaat krijgen en dat de voor nu missende onderdelen alsnog toegevoegd gaan worden. Hierbij moet je dus ook denken aan het sneeuwmonster dat zich in de originele SkiFree! bevond.

Mocht je een idee willen krijgen hoe verslaafd je kunt raken aan SkiFree! dan kun je deze downloaden van de officiële website van SkiFree!.

Downloaden: SkiFree! (gratis)
Bron: Business Insider

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.