Reacties voor: Schiphol iPhone-applicatie: vertrek- en aankomsttijden onder handbereik

Schiphol is een applicatie waarmee je vertrek- en aankomsttijden van de luchthaven Schiphol kunt opvragen. De applicatie geeft ook push notificaties als de status van je vlucht is gewijzigd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 35 reacties

 1. Leuke App, maar om hier nog 0,79€ voor te vragen..

 2. @FectionNL: Dat is toch niet zo erg? € 0,79, waar hebben we het over?

 3. Als je regelmatig reist heb je veel meer aan FlightTrack of FlightTrack Pro

 4. De data die deze app gebruikt is op zoveel plekken gratis te checken op een snelle en eenvoudige manier:
  – NOS Teletekst app – pagina 756 en verder…snel en overzichtelijk)
  – schiphol.nl…Werkt prima op de iPhone
  – schiphol.mobi…Misschien nog wel idealer dan de normale website
  – flighttrack app

  + punt: De uitvoering is prima.

 5. Betalen? Haha. Via tt of de mobi site van achiphol werkt het net zo handig

 6. @Monsterr: Ik geef je helemaal gelijk, echter geven jouw bronnen geen melding als er iets veranderd 🙂

 7. Onzinnige aplicatie. Op NOS teletekst zijn alle vlieg en vertrektijden van alle luchthavens te zien. Deze aplicatie is ook nog eens gratis , en werkt super.

 8. Origineel geplaatst door Peter
  @Monsterr: Ik geef je helemaal gelijk, echter geven jouw bronnen geen melding als er iets veranderd

  Dat klopt, vandaar ook een plusje voor de uitwerking. Maar af en toe even kijken op teletekst etc levert ook al snel de eventuele verandering op.

  Origineel geplaatst door Joost
  @FectionNL: Dat is toch niet zo erg? € 0,79, waar hebben we het over?

  die 80 cent, daar gaat het niet om. Het gaat erom dat er al zoveel 80cent apps zijn die niets meer zijn dan een skin over een stukje gratis online data zijn…

 9. @Monsterr: Ja ik snap waar je vandaan komt, maar ik vind een app wel erg handig tegenover een irritante mobiele website en dus heb ik daar wel € 79,- voor over.

 10. Schipol heeft je 79c nodig , veel minder op vacantie , veel vertraging dus een app

 11. Bedankt voor de tip, heb net MyFlightInfo gekocht!

 12. Origineel geplaatst door Joost
  @FectionNL: Dat is toch niet zo erg? € 0,79, waar hebben we het over?

  0,79€ is niets, dat weet ik. Maar gewoon het principe. Waarom moet je voor zo’n app nou geld vragen?

 13. @FectionNL, waarom zou je er geen geld voor mogen vragen als je ook ontwikkelkosten hebt gemaakt? Die app schrijft zichzelf niet!

 14. Origineel geplaatst door FectionNL
  Origineel geplaatst door Joost@FectionNL: Dat is toch niet zo erg? € 0,79, waar hebben we het over?0,79€ is niets, dat weet ik. Maar gewoon het principe. Waarom moet je voor zo’n app nou geld vragen?

  Omdat er een ontwikkelaar mee bezig is geweest.
  Kom op zeg, je profiteert er van, dus betaal je.

 15. Kan iemand aangeven waarom je Schiphol zou verkiezen boven MyFlighInfo?
  De prijs is hetzelfde en MyFlighInfo geeft info over meer luchthavens.

 16. Schiphol, koop die App voor een mooie prijs, en maak hem gratis.

 17. Origineel geplaatst door Monsterr
  De data die deze app gebruikt is op zoveel plekken gratis te checken op een snelle en eenvoudige manier:- NOS Teletekst app — pagina 756 en verder…snel en overzichtelijk)- schiphol.nl…Werkt prima op de iPhone- schiphol.mobi…Misschien nog wel idealer dan de normale website- flighttrack app+ punt: De uitvoering is prima.

  En bij welke site/app ontvang jij dan je push berichten? bijvoorbeeld dat jouw vlucht een delay heeft etc.?
  On toppic: prima app die echt wat toevoegd voor mensen die regelmatig vliegen en ‘realtime’ info willen hebben over hun vlucht.

 18. @Monster e.a., het gaat bij dit soort applicaties niet zozeer om het feit dat de data gratis is, maar de manier waarop het gepresenteerd word.

  Vluchtinfo opzoeken via teletekst of mobiele website kan, maar als dingen makkelijker zijn kost het je veel minder tijd en moeite. Een prima investering dus die €0,79.

  Olie is toch ook gratis, maar daar betaal je ook veel geld voor.

 19. Je kunt idd niet verwachten dat dit soort apps gratis zijn, het hele doel van dit soort apps is dan ook informatie in een mooi, handzaam en praktisch formaat aan te leveren (wat ontwikkeld moet worden!).
  Daarbovenop is het natuurlijk veel chiller als je automatische push-berichten ontvangt bij een status wijziging, dan het elke keer zelf te checken! Top app, zeker nuttig voor mensen die veel bij Schiphol betrokken zijn (luchthavenpersoneel, taxi’s, als je mensen op haalt e.d.)

 20. @Joost:
  als je eens in het jaar eens iemand op schiphol moet ophalen vind ik het nog duur ;). schiphol zou zoiets gratis voor zijn bezoekers moeten leveren

 21. typisch een app die grafisch veel mooier gebouwd had kunnen worden. ook voor 0,79 zijn er apps die mij veel meer aanspreken. goed initiatief met helaas een matige uitwerking.

 22. Stelletje krenten hier. ‘Het gaat om het principe’?
  Idd, de informatie is normaal gratis. Dus ga lekker naar de gratis sites, desnoods op je iphone. De reden dat dit geld kost is omdat er extra werk in is gestoken om het nog makkelijker voor ons te maken. Overzichtelijker en met meer functionaliteit. Daar zit werk in, en daar betalen we het bedrag van een pakje kauwgom voor. Of een derde van een biertje. Geen geld dus voor een prima stukje werk.

 23. Leuk ik ga zondag naar Noorwegen! Alleen me iPhone is ter reparatie.. das dan weer jammer..

 24. Origineel geplaatst door Robin
  schiphol zou zoiets gratis voor zijn bezoekers moeten leveren

  Waarom ?
  Er is overigens een gratis website, een gratis teletext pagina en dit moet betaald worden.
  Nou en ?

 25. De sms dienst van Schiphol a 70 cent per bericht wordt in het artikel genoemd als alternatief, maar ipv sms kan je ook gratis e-mailtjes krijgen. Je e-mail op push op de dag van je vlucht en je hebt ook instant notifications. Zo deed ik het voordat dit soort apps er waren.

 26. Wat ik mij afvraag is, krijg je ook push notifications als je in het buitenland bent en data roaming uitgeschakeld hebt. Gevoelsmatig zou ik zeggen dat de push notifications via het data netwerk gestuurd worden, dus zou het in het buitenland toch niet moeten werken?

 27. Geloof me jongens dit is de uitkomst waar ik al vanaf het uitkomen van de iphone op zit te wachten. Als privechauffeur haal ik dagelijks meerdere mensen op van de luchthaven. Iedere keer moest ik dan meerdere pagina’s openen en steeds zelf updaten.

  Deze App is zijn geld 100% waard voor de chauffeurs die dagelijks met de luchthaven te maken hebben.

 28. Origineel geplaatst door dave
  Deze App is zijn geld 100% waard voor de chauffeurs die dagelijks met de luchthaven te maken hebben.

  Ik denk dat dat afhangt van waar hij de info vandaan haalt.
  De website loopt soms vreselijk achter.

 29. Deze app werkt idd stukken beter dan bijv. de in het artikel genoemde MyFlightInfo.. Ik citeer een comment op die app: “Werkt hier slecht, herkent geen Nederlandse luchthavens (probeer AMS maar eens), zegt dat er vele vluchten vanaf Soesterberg vertrekken (is al lang gesloten), en user interface ziet er niet uit. Weggegooid geld. *(1/5)”
  De Schiphol app is duidelijk/overzichtelijk, niet te veel onzin in de app, en doet waar het om gaat: je actueel informeren over de vluchtstatus. Het geld zeker waard idd.

 30. Net maar even gedownload en ik moet zeggen: 0,79 eurocent is een koopje! Precies de info die je nodig hebt, en duidelijk gepresenteerd.

 31. Beste iPhoneclub leden,

  Ik wil graag even reageren op SnijdeA, voor zover ik weet is de info echt maximaal 1 minuut oud.

  En waarom de Schiphol app moet worden verkozen boven Myflightinfo, de reactie van Maarten wat dat treffend samen.

 32. Origineel geplaatst door Schiphol app ontwikkelaar
  Beste iPhoneclub leden,Ik wil graag even reageren op SnijdeA, voor zover ik weet is de info echt maximaal 1 minuut oud.En waarom de Schiphol app moet worden verkozen boven Myflightinfo, de reactie van Maarten wat dat treffend samen.

  Thnx man.

 33. ik heb inmiddels € 1,59 voor deze app betaald en moest constateren dat geen van de vluchten die ik wilde traceren werd vermeld, goedkoop kan dan toch duurkoop zijn !
  ik betaal graag voor een goed produkt maar hier voel ik me genomen !! 1000 keer per week voor dit soort rubbish geeft toch een mooi weekinkomen !

 34. Siep stuur even een mailtje naar app at schipholapp punt nl.

  Je doet denk ik iets fout 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.