Schiphol iPhone-applicatie: vertrek- en aankomsttijden onder handbereik

Schiphol is een applicatie waarmee je vertrek- en aankomsttijden van de luchthaven Schiphol kunt opvragen. De applicatie geeft ook push notificaties als de status van je vlucht is gewijzigd.

schipholTijdig op de luchthaven Schiphol arriveren kan nu nog makkelijker met de applicatie ‘Schiphol’. Voor €0,79 koop je een applicatie waarmee je informatie over vertrekkende of aankomende vluchten op Schiphol kunt bekijken, geplande vertrek- en aankomsttijden en informatie over vertrekhal en gate te zien krijgt. De applicatie is ontwikkeld door Edward Poot omdat hij niet tevreden was met de huidige vluchtinformatie: “Luchthaven Schiphol heeft al jaren een mobiele website, maar naar mijn mening is deze verre van ideaal.” De applicatie ‘Schiphol’ werkt met push notificaties: bij elke statuswijzing van een vlucht krijg je binnen een minuut bericht hiervan.


Alleen al vanwege de push notificaties is de applicatie goedkoper dan de SMS-dienst van Schiphol zelf: daar betaal je 70 eurocent per bericht met maximaal 5 berichten per vlucht (dus totaal €3,50). Bij de iPhone-applicatie ‘Schiphol’ is alles na aanschaf inclusief.

Grootste minpunt is natuurlijk dat je alleen informatie over Schiphol krijgt, terwijl de meeste mensen na verloop van tijd ook weer naar huis willen vanaf een vreemde luchthaven. In zo’n geval is het slimmer om een algemene luchthaven-applicatie te kopen, zoals MyFlighInfo (€0,79). Die werkt ook met push notificaties en levert informatie over 5.000 luchthavens wereldwijd, inclusief plattegronden weersinformatie en gate- en terminalinformatie.

schiphol screens

Ik heb de applicatie ‘Schiphol’ eens vergeleken met de twee andere Schiphol-applicaties die al in de App Store verkrijgbaar waren. Eerder verschenen namelijk Schiphol Airport Street Map (een vrij prijzige offline kaart van €1,59 op basis van Open Street Map) en Amsterdam Airport Schiphol Stats (€1,59). Die laatstgenoemde app wordt gemaakt door een Aziaat die een enorme reeks luchthavenapplicaties uitbrengt. Op zich ben je met ‘Schiphol’ dus niet zo slecht uit, al zit je zoals gezegd wel aan één luchthaven vast. Ontwikkelaar Evolutionhost B.V. maakte eerder de applicatie Cheapspotter, waarmee je prijzen van consumentenelektronica kunt zoeken.

Downloaden: Schiphol (€0,79)

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.