Uitzending Gemist krijgt update met tv-out en betere zoekfunctie

Uitzending Gemist 1.1 is in de App Store verschenen. Deze update bevat een verbeterde zoekfunctie, een functie voor tv-out en meer mogelijkheden om oudere afleveringen van programma's te zien.

Zojuist is een update van Uitzending Gemist in de App Store verschenen. Er zitten vier belangrijke verbeteringen in deze update, waaronder de mogelijkheid om tv-out te gebruiken. Als je de iPhone aansluit op je televisie kun je via tv-out de beelden ook op een groter scherm bekijken. De video wordt daarbij afgespeeld in dezelfde bitrate als de applicatie zelf al ondersteunt. Belangrijk daarbij is dat je de auto-lock-functie van de iPhone uitschakelt.


Anders stopt de aflevering namelijk met afspelen zodra de iPhone in lock-stand wordt. Via de instellingen van de applicatie kun je tv-out aanzetten en voor het instellen van het beeldformaat moet je bij de iPhone-instellingen onder iPod zijn. Ook nieuw is de verbeterde zoekfunctie: de informatie van Uitzending Gemist is beter doorzoekbaar, waardoor je makkelijker op omroep, trefwoord of onderwerp kunt zoeken. Deze zoekfunctie is te vinden onder de knop ‘Meer’.

De derde vernieuwing is dat de A-Z lijst is verbeterd, waarbij de programmatitels sneller laden. Tenslotte zijn de afleveringen nu op meer plekken te vinden. Voorheen kon je oude afleveringen van programma’s alleen via de A-Z lijst vinden en bekijken. Dat kan nu ook via ‘Nieuw’ en ‘Populair’. Door op het blauwe icoontje te drukken zie je de lijst van beschikbare eerdere uitzendingen. Dat is vooral handig bij programma’s die dagelijks worden uitgezonden, zoals DWDD of Pauw & Witteman. Bij deze tv-programma’s zag je steeds de laatste of meest populaire aflevering, maar niet een reeks met eerdere afleveringen. Achter de schermen zijn nog een aantal andere verbeteringen doorgevoerd, maar die zijn niet interessant voor eindgebruikers.

Op 10 februari werd de update van Uitzending Gemist ingeleverd bij Apple. Nu, ruim een week later, is de applicatie goedgekeurd en in de App Store te vinden. Zie ook onze eerdere preview van Uitzending Gemist.

Downloaden: Uitzending Gemist 1.1 (gratis)

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.