Review: Wings 2: Flight Visualizer and Simulator

Een vluchtsimulator die ook wel de moeite waard is om te proberen, is Wings 2. Grafisch ziet het er stukken beter uit dan bijvoorbeeld X-Plane 9, en daarnaast is het ook nog eens stukken goedkoper. Wel is het een niet al te realistisch spel.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Landschap kiezenVan bijna alle flight simulators in de App Store, is alleen X-Plane 9 echt de moeite (en het geld) waard. Grafisch gezien valt het misschien een klein beetje tegen, maar de gameplay en de vele verschillende vliegtuigen waar je uit kunt kiezen, maken het spel een echte, volwaardige vluchtsimulator. Wings 2: Flight Visualizer and Simulator is meer het tegenovergestelde ervan, maar voor de mensen die liever veel lol in het spel hebben in plaats van serieus willen vliegen, is het toch wel leuk. Vergeleken met X-Plane 9 is het erg goedkoop, grafisch gezien ziet het er juist zeer goed uit, maar echt serieus vliegen is het niet te noemen.

Om te beginnen kun je kiezen uit vier landschappen, ieder met verschillende soorten bergen en meren, en ieder in een ander seizoen. Erg leuk, maar het kiezen van een vliegtuig is helaas niet mogelijk. Sterker nog, je kunt je eigen vliegtuig niet eens zien. Zowel van de binnen- als de buitenkant niet, behalve de voorruit natuurlijk. De stand van de vleugelkleppen is ook niet te bepalen, zoals bij X-Plane. Wat wel te bepalen is, is de snelheid van het vliegtuig, maar erg realistisch is dit niet. Rechts in beeld heb je een schuifregelaar die je naar boven en onderen kunt schuiven, waarna je vliegtuig direct de aangegeven snelheid zal aannemen. Je kunt zelfs stil blijven hangen in de lucht, door het schuifje helemaal naar onderen te schuiven.

Voorruit kapotEen groot gemis, wat toch wel bij een vluchtsimulator hoort, is een landingsbaan. Je begint direct in de lucht, dus ook van opstijgen is geen sprake. Wanneer je crasht, of toch gewoon probeert te landen, zal je voorruit barsten. Die barsten gaan na een paar seconden vanzelf weer weg. Ook wanneer je probeert jezelf te verzuipen, zal alleen je voorruit barsten.

Wings 2 bestuur je door middel van de accelerometer, wat vrij goed werkt. Je kunt vrij sterke bochten nemen (wat ook al niet zo realistisch is), waardoor je vrij makkelijk vlak langs of over bergen heen kunt vliegen. Ook salto’s maken is vrij eenvoudig, maar je kunt ook heel de tijd gewoon ondersteboven blijven vliegen. Er zijn verschillende geluiden die je als achtergrond geluid kunt instellen, maar dit kun je ook vanuit de applicatie zelf uitzetten, zonder je iPhone op stil te hoeven zetten.

Conclusie

Ben je niet zo’n serieuze speler, maar gaat het je meer om de lol van het spel, dan is Wings 2 iets voor jou. Een pluspunt is dat het spel er grafisch gezien zeer goed uitziet, maar een minpunt is dat je niet eens je eigen vliegtuig kunt bepalen, of zien. Verwacht niet teveel van het spel. Het is ook niet echt een spel die je uren achter elkaar speelt, maar eerder een paar minuutjes. De prijs ligt wel een stuk lager dan die van X-Plane 9, hij kost namelijk €1,59. In de Nederlandse App Store heeft de applicatie een gemiddelde beoordeling van 2 sterren gekregen, en in de Amerikaanse van 2,5 sterren.

Info: Wings 2: Flight Visualizer and Simulator

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:23
Categorie Games
Onderwerpen app store, simulator, vliegtuig

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.