Regen-app verdwijnt uit App Store vanwege nieuw beleid Buienradar

De populaire Buienradar-applicatie Regen voor de iPhone en iPod touch gaat uit de App Store verdwijnen. Dat gebeurt op verzoek van Buienradar zelf, die haar beleid omtrent apps van derde partijen wijzigt.

iPhone App Weekly Regen app van de weekDe populaire applicatie Regen, die de gegevens van Buienradar.nl projecteert op een in te zoomen Google Maps-kaart, verdwijnt met ingang van maandag uit de App Store. De verwijdering heeft te maken met het nieuwe beleid dat wordt gevormd door RTL, de eigenaar van Buienradar. Die staat niet langer toe dat er concurrerende apps met de data van Buienradar worden gemaakt. Websites mogen nog wel gebruik maken van de gegevens.

Eerder was het beleid van de dienst waarmee je kan kijken waar en wanneer het regent, dat iedereen de data van Buienradar mocht gebruiken voor niet-commerciële doeleinden en met bronvermelding. De applicatie Regen was temeer gratis te downloaden voor de iPhone en iPod touch. In de hoek van de app was te zien waar de gegevens vandaan kwamen.

Volgens Jeroen de Leeuw, app-ontwikkelaar van Regen, wijzigt Buienradar het beleid omdat ze nu vooral de concurrentie met zichzelf aangaan. “Die strijd kunnen we gewoon niet winnen”, sprak de manager van Buienradar tegen De Leeuw.

De applicatie Regen zal tot maandag te downloaden zijn, maar is daarna vermoedelijk nog wel te gebruiken.

Downloaden: Regen (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2011, 11:40
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerpen app store, buienradar, regen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.