Readmill voor iOS introduceert nieuwe profielen en PDF-markering

Readmill is een sociale boekenlezerapp voor iPhone en iPad. In de nieuwste versie kun je fragmenten markeren en via e-mail delen.

readmillEen boek lezen kan een eenzame bezigheid zijn. Gelukkig is daar sinds de komst van e-books iets op gevonden. In de Kindle-app kun je bijvoorbeeld zien welke passages anderen hebben gemarkeerd als belangrijk. Het vervelende is alleen dat je niet met die andere lezers in gesprek kunt gaan. Waarom hebben ze die passage gemarkeerd? En wat hebben ze ervan geleerd? Rondom een boek zou een community moeten ontstaan, waar je ervaringen kunt uitwisselen. Readmill is een app die dat mogelijk maakt. We schreven eerder al over deze sociale boekenapp. Nu heeft Readmill ook de mogelijkheid gekregen om interessante passages in PDF-boeken te markeren.


Het is handig voor mensen die artikelen, onderzoeksrapporten of andere non-fictie willen doorwerken. Je markeert de belangrijke stukken en voegt er commentaar aan toe of deelt het fragment via Twitter en Facebook. Over delen gesproken: de app bevat nu ook de mogelijkheid om een fragment te delen via e-mail. Readmill heeft ook nieuwe profielen toegevoegd, zodat je makkelijker nieuwe mensen en boeken kunt ontdekken. Bij elk boek zie je wie de followers/fans zijn en wie aan het lezen is. Vanuit de app kun je meteen je eigen profiel bewerken. Readmill bevat een grote collectie klassiekers, maar je kunt ook je eigen boeken toevoegen in PDF- en ePub-formaat, met of zonder Adobe DRM.

Downloaden: Readmill (gratis, universeel, iOS 6.0+)

readmill highlight

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2013, 10:49
Categorie Boeken
Onderwerpen ebook, facebook, statief
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.