ColAR Mix-app voor iOS maakt van kleurplaten een 3D-animatie

De iOS-app colAR Mix laat kinderen kleurplaten inkleuren op papier. Daarna maak je er via de app voor iPhone en iPad een 3D-animatie van.

kleurplaat muisDe iOS-app colAR komt van pas als je de kids de komende dagen wilt bezighouden. Je drukt met de printer een traditionele kleurplaat af, de kinderen gaan de boel inkleuren en vervolgens maakt de app colAR er een 3D-model van. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Augmented Reality. Via de website colarapp.com download je een van de zes kleurplaten met een muis, meisje, schoen, draak, vliegtuig of vogel (tot eind juli 2013 zijn ze allemaal gratis).

Na het inkleuren is pas de colAR Mix nodig. Je opent de app, richt de camera op de kleurplaat en zult zien dat er een 3D-model zichtbaar wordt. De app herkent de afbeelding en laat ook de kleurtjes zien die je zelf hebt aangebracht. Het mooie is dat je de animatie van meerdere kanten kunt bekijken en kunt inzoomen. Het zal gegarandeerd ooh’s en aah’s opleveren en het mooie is: het kost je geen cent. Het belangrijkste nadeel is dat je vastzit aan de zes kleurplaten die ze nu aanbieden. Het effect is niet zichtbaar op kleurplaten van andere aanbieders.

colar mix iphoneToch laat colAR zien hoe je een bestaand genre (kleurplaten) kunt vernieuwen door gebruik van apps. Bij prentenboeken voor kinderen is dat al gebeurd, door spraakopnames, animaties en minigames toe te voegen. Nu zijn kleurplaten aan de beurt, met een app die zowel voor iPhone, iPad als Android verkrijgbaar is. Het mooie is dat het inkleuren van papieren kleurplaten blijft bestaan, maar dat er via Augmented Reality iets aan wordt toegevoegd. Voor jonge kinderen is er een muis, vogel of meisje, oudere kinderen gaan misschien liever een draak of vliegtuig inkleuren en voor volwassenen is er de mogelijkheid om je eigen All Stars-sneaker te ontwerpen. Ondanks al het grafische geweld in de app zijn de systeemeisen behoorlijk laag: je hebt minimaal iOS 3.1.3 nodig, dus ook kinderen met een oudere iPod touch of iPhone kunnen er zelf mee aan de slag.

Downloaden: colAR Mix (gratis, in-app aankopen tijdelijk gratis, universeel, iOS 3.1.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2013, 11:30
Categorieën Amusement, Kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.