ReaddleDocs en Papers krijgen PDF-annotatie

De applicaties ReaddleDocs en Papers hebben een update gekregen, waarbij je nu annotaties kunt toevoegen aan PDF-documenten: markeringen en notities.

readdledocs-papersReaddle heeft een update uitgebracht voor de applicatie ReaddleDocs voor de iPad. In deze nieuwe versie is ondersteuning voor het annotaties in PDF-documenten toegevoegd. Dat houdt in dat je notities kunt toevoegen en teksten kunt markeren. Daarna kun je de PDF-bestanden opslaan en de aangebrachte wijzigingen bekijken op je pc of Mac. Je kiest zelf met welke kleur markeerstift je aan de slag wilt gaan.
Het Nederlandse bedrijf Mekentosj bracht ook een update uit: voor Papers, de applicatie die meer is gericht op wetenschappelijke onderzoekers. Zij kunnen voortaan ook PDF-bestanden voorzien van annotaties en notities.


ReaddleDocs is een applicatie waarmee je Microsoft Office-documenten, PDF- en iWork-documenten op je iPad kunt openen. Je haalt deze documenten van je desktopcomputer, uit e-mails of online opslagdiensten zoals iDisk, Dropbox en andere. Daarna sla je ze lokaal op je iPad op, zodat je ze onderweg kunt bekijken. Een van de belangrijkste functies is het tonen van PDF-bestanden, die doorzoekbaar zijn, waarbij de layout zich aanpast aan het iPad-scherm en waarbij je ook op links binnen PDF-bestanden kunt klikken. De webpagina’s verschijnen dan in een ingebouwde browser. ReaddleDocs kan ook grote PDF-bestanden aan. En zoals gezegd: je kunt die nu zelf bewerken. De app kost €3,99.

readdledocsHet toevoegen van PDF-annotaties was volgens het persbericht van Readdle een van de meest gevraagde functies sinds de lancering van de iPad, aldus CEO Igor Zhadanov. Hij denkt dat studenten en professionals er profijt van zullen hebben.

Papers zal misschien studenten ook aanspreken, want het richt zich op het lezen van wetenschappelijke onderzoeksdocumenten. In de iPad-versie zijn PDF-annotaties en notities toegevoegd, terwijl in de iPhone-versie ondersteuning voor multitasking en Fast App Switching erbij is gekomen (allen op toestellen met iOS 4). Op de iPhone worden grafische afbeeldingen voortaan in hogere resolutie getoond. Ook kun je op de iPhone PDF-bestanden in Papers openen vanuit andere applicaties, zoals Mail en Safari.

Downloaden: Readdle (€3,99) en Papers (€11,99)

papers ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.