Race Team Manager iOS

Race Team Manager: de Real Racing 3 van 2014?

Race Team Manager mengt de beelden van Real Racing 3 met strategische keuzes: hoe agressief race je?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Race Team Manager iOSGrote stukken rechtdoor rijden? Dat kom je niet tegen in het nieuwe Race Team Manager voor de iPhone en iPad. De gratis te downloaden game richt zich puur op het maken van inhaalacties en andere intense momenten van professionele races. Tussendoor zie je de voortgang van de race uitgelegd en maak je strategische keuzes. Is Race Team Manager de Real Racing 3 van 2014?

Ondanks dat het een ander type racegame is, doet Race Team Manager meteen aan de populaire gratis game van EA denken. Ook in RTM worden circuits weergegeven in strakke, lichte kleuren die bijna zakelijk aandoen. En ook hier zijn de automodellen goed herkenbaar, vanaf het McLaren-topmodel waarin je de proefronden rijdt, tot de Volkswagen Golf, Mercedes A-klasse of BMW 1 waar je daarna je carrière in begint.

Race Team Manager iPhone kantelen

Coureur…

Het grote verschil is dat je in RTM zowel de manager als de coureur speelt, en dat haalt flink wat racebeleving weg. Hard optrekken met je nieuwe motor, aan de start staan tussen 7 andere auto’s en loeihard bochten uitvliegen: je zal het in RTM niet meemaken. Er zijn vier elementen van een race waar je wél de controle over krijgt. De slipstream van een auto voor je pakken en inhalen met een swipe. De bocht insturen met het kantelen van je iPhone of iPad. Een auto achter je laten met een veeg en als laatst… de pitstop. Daarin tik je voortdurend zo snel mogelijk de vijf bouten uit de velg en monteer je die er daarna weer in. De snelheid waarmee je dat doet, bepaalt je positieverlies op het circuit.

Race Team Manager vegen en slipstream

… en manager

De rest van de race houd je bij op een blauw scherm, waarbij je gecentreerd in het wit de posities op het circuit ziet. Onderin beeld staan de opties waarmee je de strategie in de race bepaalt. Linksonder geven tellers aan hoeveel ronden je banden en je brandstof meegaan. Die factoren zijn direct afhankelijk van de tactiek waarmee je racet. In de voorzichtige stand breek je minder potten, maar spaar je de techniek, normaal is de gulden middenweg tussen prestaties en slijten en natuurlijk is er ook de aantrekkelijke optie agressief te racen. Je haalt dan in korte tijd meer tegenstanders in, maar moet vaker de pitstop in draaien. Wat overigens ook op eigen verzoek met een pitstop-knop kan.

Meer racegevoel

In het begin van de game líjkt Race Team Manager echter vooral tactisch. De eerste races in de entreecup staan beslist nog niet bol van de lastige keuzes en ook is het verschil tussen de rijstijlen niet duidelijk. Het is een sequentie van blauw scherm staren, even vegen, blauw scherm, even kantelen, blauw scherm: finish. Het is een gameplay die ook nog eens moeilijk is te combineren met een online component, dus tegen anderen racen is er nog niet bij.

Het idee van Race Team Manager is gaaf, maar de uitvoering ervan komt te laat op gang. Ook zagen we de race graag spannender in beeld gebracht dan het blauwdrukscherm waar alleen wat knoppen staan. Fans van het echte racegevoel zijn nog altijd beter uit bij Real Racing 3, fans van de snelle keuzes en timing zijn beter af bij CSR Racing en fans van racemanagement kunnen nu enkele weken terecht bij het schitterende Motorsport Manager. RTM heeft een veelbelovende mix, maar legt nog te weinig racegevoel aan het voetlicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2014, 18:45
Categorie Games
Onderwerpen racegame, real racing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.