Schoolhub Students iPhone agenda

Schoolhub Students: complete studie-app voor iPhone

Normale agenda te simpel? Schoolhub Students voor iPhone is een doeltreffend dashboard voor examens, opdrachten, het rooster en afspraken.

Schoolhub Students iPhone agendaAls een papieren agenda niet toereikend is en ook de beste agenda-apps op iPhone en iPad nog niet volstaat voor het vastleggen van je studievoortgang, dan is het wellicht tijd om naar een specifieke studie-app te kijken. Je kan al jaren terecht bij iStudiez Pro, maar die heeft een uitdager gekregen. De gratis iPhone-app Schoolhub Students bestempelt zichzelf ‘de sleutel naar je academische leven’ en combineert je projecten, opdrachten en aanstaande examens op een dashboard.

Er is wat voor te zeggen om Schoolhub Students niet te gebruiken. Dat is de invoertijd die je eenmalig of zelfs periodiek nodig hebt om alle vakken en docenten in te vullen. De app verlangt van je dat je alles in kaart brengt. Een los project invoeren is er niet bij. Docenten, vakken, projecten en tijden mag je handmatig invoeren.

Schoolhub Students dashboard Schoolhub Students hoofdmenu

Dashboard

Wat is je daarvoor terugkrijgt, is een snel dashboard dat je meteen bij het openen van de app verwelkomt. Onderin beeld kan de agenda niet directer: je vindt er de vakken en vakgerelateerde afspraken van vandaag en morgen onder elkaar. Bovenin beeld prijken je aankomende examens, opdrachten en evenementen deze of volgende week. Met een tik op een van de drie knoppen kom je in het overzicht terecht en zie je in chronologische volgorde de eerstvolgende vakken en projecten onder elkaar.

Opdrachtmogelijkheden

Schoolhub Students projecten todoOmdat de opdrachten zijn opgemaakt als takenlijst, behoud je het overzicht daarin. Een taak al gedaan markeren is een kwestie van het rondje ervoor indrukken. Een nieuwe taak aanmaken, vereist wel wat meer stappen. Je geeft het vak aan, de deadline, wanneer de opdracht herhaalt en prioriteert van nul tot drie uitroeptekens. De deadline kan je voorzien van een pushmelding en je kan notities aan je taken hechten.

De mogelijkheden zijn nagenoeg hetzelfde als in de officiële Herinneringen-app die standaard op elke iPhone staat, maar de app synchroniseert daar helaas niet mee.

Aanrader: de Premium in-app aankoop

Schoolhub Students agenda iPhoneEen optie die verder gaat dan de Herinneringen-app, is de mogelijkheid om subtaken onder je projecten te hangen. Die functie is exclusief voor het Premium-abonnement dat de app aanbiedt voor 2,69 euro per half jaar of 4,49 euro per jaar. Het is na die in-app aankopen dat Schoolhub Students van groot nut kan zijn. Je maakt niet alleen subtaken aan, maar kan ook bijlagen bij je opdrachten voegen, meerdere herinneringen zetten, de zoekfunctie gebruiken en de klapper: je huidige agenda-app importeren in Schoolhub. De applicatie laat dan niet alleen je studerende bezigheden zien, maar geeft ook overzicht in je afspraken ernaast.

Na afsluiting van het Premium-abonnement kan de app zich meten met iStudiez Pro. Dat is grootst mogelijke compliment denkbaar. iStudiez is er ook voor de iPad en net even goedkoper, maar Schoolhub Students zet daar een handig dagdashboard en een strakker uiterlijk tegenover.

Lees ook: Met deze apps kom je het studiejaar door

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 september 2014, 20:16
Categorie Onderwijs
Onderwerpen school, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.