Bol.com iPhone webshop app

Officiële Bol.com app op iPhone: zoeken, scannen en filteren

Webshop Bol.com heeft een officiële iPhone-app uitgebracht waarin je kan shoppen bij de webshop. Hij is er nog niet voor de iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bol.com iPhone webshop app‘s Nederlands grootste webwinkel heeft een eigen iOS-app uitgebracht om in te shoppen. Bol.com is er voorlopig alleen voor de iPhone en laat je zoeken door de 8 miljoen artikelen die de webwinkel aanbiedt. Het is de eerste officiële applicatie van de webwinkel die op het touchscreen is uitgekomen. Voorheen brachten andere ontwikkelaars apps uit die gebruik maakten van het partnerprogramma van Bol.com.


Apps als Blits voor Bol.com en Zoek & Scan voor Bol.com profiteerden zo van doorverwijstarieven. Zocht en kocht je iets via zo’n app, dan kreeg de appontwikkelaar een percentage. De officiële app heeft het zoek- en scan-principe van de laatstgenoemde app overgenomen. Je kan streepjescodes van producten scannen om de prijzen van Bol.com te vinden, maar je kan ook zoeken naar producten en bladeren.

Bol.com hoofdpagina Bol.com PlayStation 4 zoekresultaten

Volgens verwachting

De mobiele webshop is precies zo ingericht als je zou verwachten. Je vindt er meteen je weg. Je komt de app binnen op de voorpagina met gesuggereerde artikelen met een zoekbalk bovenin ga je meteen op je doel af. Bladeren kan via de ‘kies een categorie’ knop centraal in beeld, en er is ook ruimte vrij gemaakt voor populaire artikelen. In de knoppenbalk onderin vind je een aparte pagina om te zoeken, benader je de winkelwagen en zie je de verlanglijst. Om die bij te houden, moet je ingelogd zijn bij Bol.com. De app verzoekt je dat na installatie om te doen, maar je kan de stap overslaan.

Scannen en filteren

Het loont om de uitgebreide zoekpagina te gebruiken ten opzichte van de functie op de hoofdpagina. Je ziet er recente zoekopdrachten, zoekt er binnen een categorie en activeert er de streepjescode. De scanner voor producten werkt goed in onze test, iets wat we eigenlijk al hadden verwacht nadat de recent uitgebrachte scanapp PROscanner ook keer op keer resultaat bij Bol.com opleverde.

Bol.com rubrieken lijst Bol.com boeken sorteren

Wat minder gebruiksvriendelijk is, is het beheren van de vele filters binnen productcategorieën. Het is goed dat er filters zijn, maar ze dubbelen nogal in de app. Met de knop Filteren sorteer je (categorie-afhankelijk) op prijs, aantal sterren beoordeling, levertijd, nieuw of tweedehands, genre, leeftijdsadvies en meer. Met een doordruk zie je welke filters er van toepassing zijn op een categorie en hoeveel producten ervoor in aanmerking komen. Het vergt nogal wat tikken om een goed filter in te stellen. Daarom presenteert Bol.com de filters ook in de bovenbalk, maar bij elkaar opgeteld zijn er daardoor wel heel veel filterknoppen.

Afrekenen

De betalingsmogelijkheden in de app zijn zoals je ze van Bol.com gewend bent. Als je ingelogd bent, kan je producten afrekenen met betaling achteraf of iDeal. Wat op je mobiele telefoon misschien nog wel handiger is dan op de website, zo zonder tussenkomt van een bankreader. Bol.com heeft een prima iPhone-app uitgebracht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.