Pressgram: Instagram-vervanger voor iOS, maar met betere voorwaarden

Pressgram is een initiatief van John Saddington. Hij wil een Instagram-achtige dienst maken met een koppeling naar WordPress. Via Kickstarter haalt John geld op, zodat mensen foto's kunnen plaatsen en daar volledig eigenaar van blijven.

john saddingtonJohn Saddington maakte graag foto’s van zichzelf, zijn vrienden en alle leuke dingen die hij dagelijks meemaakte en plaatste ze op Instagram. Zoals zoveel mensen. Maar op het moment dat Instagram door Facebook werd overgenomen ging John op zoek naar iets anders: hij wilde zijn foto’s niet toevertrouwen aan een bedrijf dat een loopje neemt met het privacybeleid. Saddington besloot om voor WordPress te kiezen, een veelgeprezen blogplatform waarbij je zelf de eigenaar bent en helemaal zelf bepaalt wat ermee gebeurt. Om het ook voor anderen makkelijker te maken is Saddington nu bezig met Pressgram: een soort Instagram, maar dan gekoppeld aan WordPress. Er zal eerst een iOS-app beschikbaar komen, daarna volgen andere platformen. Je koppelt Pressgram aan je WordPress-account (zelfgehost of op WordPress.com) en alle foto’s die je maakt komen terecht op je eigen website.

Het mooie van Pressgram is dat je volledig eigenaar bent van de foto’s die je publiceert. Geen gedoe met gebruiksvoorwaarden die constant wijzigen of servers die in Amerika staan, waardoor je niet weet welke regels nu eigenlijk gelden. Saddington heeft nog twee weken te gaan op Kickstarter om zijn droom te realiseren. Hij zal nog wel wat moeite moeten doen om de resterende $12.000 van de benodigde $50.000 binnen te halen, maar doneren kan al vanaf $1. Als de Pressgram-app beschikbaar komt, zal die voor iedereen gratis te downloaden zijn. In een uitgebreide Kickstarter-beschrijving legt Saddington uit hoe het zit met transparantie, de mogelijkheden voor bedrijven en het nieuwe creatieve netwerk dat hij zou willen oprichten. We hopen dat het ‘m lukt. Saddington is in het dagelijks leven de baas van 8Bit, een digitaal bureau dat het Standard Theme voor WordPress heeft ontwikkeld. Ook werkt hij mee aan de website WP Daily.

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2013, 12:14
Categorie Fotografie en video
Onderwerp instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.