Mountain Bike PRO van Runtastic is een gratis iPhone-fietscomputer

Mountain Bike PRO van Runtastic is een sportapp waarmee je tijdens het mountainbiken allerlei data kunt vastleggen. Ook kun je offline kaarten zien.

runtastic mountain bike appHeel wat mensen zijn gek op de sportapps van Runtastic. Je hebt ze in verschillende soorten: voor fietsen, hardlopen en wandelen maar er zijn ook apps voor sit-ups, push-ups en pull-ups. Mountain Bike PRO is de variant voor het vastleggen van je mountainbike-rondjes. De app kost normaal €4,49 maar is nu tijdelijk gratis te downloaden, dus een mooie kans om binnen te hengelen en de komende dagen eens uit te proberen. Mountain Bike PRO doet dienst als een soort fietscomputer. Je kunt lekker in de vrije natuur fietsen, zonder je druk te maken of je de weg terug nog wel kunt vinden, want de app bevat offline kaarten. Ook zonder GSM-dekking vind je je startpunt terug.

Bij de keuze van de kaarten kan je Google Maps of Open Cycle Maps gebruiken. De app merkt automatisch als je even pauzeert, houdt tijdsduur, afstand, hoogte, calorieën en allerlei sensorwaarden in de gaten en geeft gesproken feedback. Vrienden kunnen je live volgen via de tracking-functie. De app geeft ook informatie over weer- en windomstandigheden. Tijdens het mountainbiken kun je naar eigen muziek luisteren en foto’s maken, die op je routekaart geprojecteerd worden. Na afloop analyseer je je route of deel je de gegevens met vrienden. Deze app ondersteunt ook externe sensoren, die meestal gebruik maken van het ANT+ protocol. Voor extra gemak tijdens het fietsen kun je het beste een fietshouder monteren.

Check voordat je deze app installeert of de prijs nog steeds €0 is. Bij het publiceren van dit artikel was de app gratis, maar het gaat om een tijdelijke actie. Runtastic geeft de afgelopen tijd regelmatig één van de apps gratis weg.

Downloaden: Mountain Bike PRO van Runtastic (tijdelijk gratis, normaal €4,49, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2013, 21:13
Categorie Sport
Onderwerpen fietsen, runtastic, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.