Review: Pixol voor iPhone maakt fotopuzzels van Instagram-foto’s

Pixol voor iPhone is een spel waarin kinderen en volwassenen stukjes van Instagram-foto's zo snel mogelijk op hun plek moeten leggen.

pixolAls kind heb je vast wel eens met schuifpuzzels gespeeld, waarbij je soms zo vast kon zitten dat je alle vlakken moest verschuiven om een stukje op de goede plek te krijgen. Frustrerend. Het nieuwe Pixol is een moderne en geestige variatie op deze puzzels, maar dan met verschillende moeilijkheidsgraden, waardoor de app zowel door kinderen als door volwassenen kan worden gespeeld. In de fraaie applicatie zie je Instagram-foto’s waaruit ronde fragmenten zijn geknipt, die je als gebruikers weer op de goede plek moet terugleggen. Om het spel uitdagend te maken geven de ontwikkelaars je maar een bepaald aantal secondes om de foto’s weer compleet te maken, en zijn de uitgeknipte fragmenten soms moeilijk te herkennen doordat ze bewegen of slechts tijdelijk zichtbaar zijn.

Speelmanieren

Het spel is op verschillende manieren te spelen. Als je offline speelt is de verzameling van beschikbare foto’s om mee te spelen beperkt tot 120 stuks, afkomstig van 25 topfotografen op Instagram. Als je online bent kun je Pixol aan jouw Instagram-account koppelen. Daarna kun je hetzelfde spel doen, maar dan met foto’s uit jouw Instagram-feed, foto’s die je hebt geliked, foto’s die je zelf hebt gemaakt, foto’s van een bepaalde gebruiker of foto’s die een bepaalde tag hebben gekregen. Er zijn ook vier moeilijkheidsgraden waaruit je kunt kiezen: makkelijk, normaal, moeilijk en geschikt voor kinderen, waarbij je alleen foto’s van dieren uit de offline voorraad te zien krijgt. Zo weet je zeker dat je kind geen vreemde foto’s van andere gebruikers te zien krijgt.

interfacespel

Voor volwassenen maken met name de mogelijkheden om foto’s van je eigen Instagram-account te gebruiken Pixol tot een geestig spel. Ben je bijvoorbeeld dol op regenbogen, of houd je extreem van honden? Voer deze term als tag in en je krijgt alleen maar puzzels van foto’s die als tag “rainbow” of “dog” hebben meegekregen. Je weet natuurlijk nooit zeker of hier alleen maar foto’s van dat onderwerp bij zitten, maar je hebt een goede kans dat dit zo is. Als je voor “feed” kiest zie je alle foto’s van mensen die je volgt nog eens op een speelse wijze voorbij komen. Natuurlijk lukt het wel beter om jouw eigen foto’s in elkaar te zetten dan die van een ander, dus als je voor “yours” kiest is het aan te raden om je aan het moeilijkste niveau te wagen.

Handige integratie

In het spel krijg je per foto maar een paar kansen om de rondjes op de goede plek te leggen. Daarnaast zijn er bonus-levels te behalen, waarin foto’s meer ontbrekende fragmenten hebben en deze stukken ook nog een stuk kleiner zijn, waardoor ze moeilijker te lokaliseren zijn. Wanneer je al je levens kwijt bent (weergegeven als stippen in de rechter bovenhoek) ben je simpelweg Game Over. Je uiteindelijke score is afhankelijk van hoe snel je bent en van hoeveel puzzels je hebt volbracht. Zodra je af bent kun je jouw score delen met vrienden of anderen uitdagen via Game Center. In het Game Center vind je ook de wereldwijde ranglijsten. Daar kun je nu nog makkelijk hoog eindigen, want zoveel gebruikers zijn er nog niet.

speelmanierengebruikers

Uiteindelijk maakt de integratie met Instragram – je kunt’s bijvoorbeeld ook foto’s die je tegenkomt becommentariëren en mensen gaan volgen vanuit Pixol – de moeite waard, maar ook het uiterlijk van de app speelt een rol. De interface is rustig en strak, de bediening werkt soepel en snel. Een bonus zijn de mooie foto’s die je tegenkomt in het gecureerde deel van de applicatie, al zul je niet veel tijd hebben om ze op je gemakje te bewonderen.

Downloaden: Pixol (€0,89, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2014, 9:30
Categorie Games
Onderwerpen instagram, puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.