Review: 10 Thousand Steps, stappen meten met de iPhone 5s

De iPhone 5s-app 10 Thousand Steps met het aantal stappen dat je dagelijks en wekelijks zet. Zo krijg je inzicht in je beweging.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

10 Thousand Steps iPhoneGeef je beweging op de dag eens een doel. Of geef jezelf een doel om te bewegen. 10 Thousand Steps is een nieuwe stappenteller waarin je elke dag ziet hoe ver je verwijderd bent van 7500, 10.000 of 12.500 stappen. De applicatie toont je huidige stappenaantal, de afgelegde kilometers en de tijd die je in beweging was. De applicatie gebruikt geen batterij-intensieve locatiegegevens zoals bijvoorbeeld Moves, maar doet puur een beroep op de bewegingsprocessor in de iPhone 5s.

10 Thousand Steps

Omdat alleen de iPhone 5s beschikt over de M7-coprocessor die je beweging vastlegt, is 10 Thousand Steps niet te gebruiken op oudere iPhones. Als je de app opent en toestemming geeft voor je bewegingsgegevens, word je er meteen mee geconfronteerd dat de iPhone 5s standaard al je stappen telt. Daar heb je de app eigenlijk niet voor nodig: die maakt de informatie alleen voor jezelf inzichtelijk.

10 Thousand Steps dag 10 Thousand Steps weekhistorie

10 Thousand Steps presenteert je stappen op verschillende manieren. Op de dagpagina kan je bladeren tussen de dagen. De bovenste balk toont het aantal stappen op die dag, je ziet de tijd die je eraan kwijt was en de afstand die je hebt afgelegd. Interessant is de tijdbalk daaronder waarop je ziet op welke momenten van de dag je de grootste afstand hebt afgelegd. Misschien overbodig: fietsen wordt niet (goed) geregistreerd door de M7 en telt niet voor je stappen.

Bekijk ook

Stappenteller op de iPhone: zo kun je stappen meten

De iPhone bevat een verborgen stappenteller! In deze tip leggen we uit hoe je de iPhone als stappenteller gebruikt en checkt hoeveel stappen je per dag hebt gezet.

Werk aan de winkel
Voor mij is er werk aan de winkel. Ik besteed ongeveer een half uur per dag aan stappen zetten en daarmee zit ik nog maar op één derde van de minimale dagscore van 7500 stappen. Gelukkig rekent de app je niet af op je ‘prestaties’. Ook niet op de geschiedenispagina, waarop je scorebalken per week, maand of je eigen instelbare tijdsperiode ziet. Daarin zie je ook een lijn staan van je gewicht, dat je steeds kan aanpassen in de Settings-pagina. Je voert er ook je lengte en leeftijd in: alvast een knipoog naar een eventuele volgende update van de app waarin je calorieënverbruik bijgehouden kan worden. Je kan op alle pagina’s de informatie als spreadsheet opslaan via iTunes bestandsdeling of Dropbox.

10 Thousand steps periode invoeren 10 Thousand Steps record dag

Strikt noodzakelijk
De recordpagina ook interessant. Je recordaantal stappen, record in een uur (2008 hier, oei), meest actieve uur en totaal aantal stappen worden er keurig bijgehouden. De app doet visueel niks meer dan het strikt noodzakelijke en je moet maar net willen meegaan in het doel van minstens 7500 stappen, maar zijn dat redenen om hem links te laten liggen? Misschien niet: 10 Thousand Steps biedt ook duidelijk informatie over je beweging.

Downloaden: 10 Thousand Steps (€0,89, iPhone 5s, iOS 7.0+) Deze app is niet meer verkrijgbaar

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.