Pinterest It: foto op je prikbord zetten vanaf Safari

Met de iPhone-app Pinterest It moet je een paar instructies opvolgen en kun je vervolgens doodsimpel direct een foto vanaf een website in Safari doorzetten naar je online prikbord op Pinterest.

Pinterest It direct pinnen vanuit SafariIn een uitgebreid artikel van gisteren kon je al lezen dat het ‘online prikbord’ Pinterest een toevlucht neemt qua populariteit. Inmiddels weten meer dan 10 miljoen mensen de weg naar het nieuwe sociale netwerk te vinden om foto’s en inspiratie met elkaar te delen. De gratis app Pinterest it maakt het allemaal iets handiger op de iPhone. De app zorgt ervoor dat je afbeeldingen rechtstreeks vanuit een website in Safari op je prikbord kan plaatsen.


Pinterest It zal je wel even de wenkbrauwen doen fronzen als je de app voor het eerst opstart. De gratis applicatie legt je eerst een klein stappenplan voor die je eenmalig moet voltooien voordat je foto’s op het prikbord kan plaatsen. Zodra je Pinterest It opstart, word je doorverwezen naar een document in Safari. Dat laat zien dat je de huidige pagina moet opslaan als bladwijzer in Safari. Daarna zoek je de nieuwe bladwijzer op in Safari, verwijder je het adres ervan en plak je op die plek de code die Pinterest It automatisch voor je heeft gekopieerd.

Vervolgens heb je de toepassing geïnstalleerd. Als je nu een interesse webpagina opent en een foto wilt pinnen, selecteer je de bladwijzer ‘Pinterest It’. Die laadt een pop-up op de pagina waarin alle afbeeldingen van de website op een rij staan. Je kiest een foto en je kunt hem meteen op je prikbord plaatsen en categoriseren vanuit de mobiele website van Pinterest. Ook je pin direct doorzetten op Facebook behoort tot de mogelijkheden. Voorwaarde is wel dat je ingelogd bent op de mobiele site van Pinterest. Als je dat niet bent, moet je eerst inloggen en het daarna nog eens proberen.

Downloaden: Pinterest It (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.