Philips Hue-app krijgt iOS 7-design en meer instellingen

De officiële Philips Hue-app voor iPhone en iPad heeft na een update iOS 7-design, slaat je verlichting makkelijk op als scène en meer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Philips Hue iPhone iPad versie 1.2De officiële iOS-app van de Philips Hue is voortaan Nederlandstalig. Het uiterlijk van de app is daarnaast volledig aangepast voor iOS 7. De applicatie waarmee je de speciale lampen kan instellen en van kleur kan veranderen om allerlei sferen in huis te creëeren, is eveneens uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Je kan de verschillende lampen nu herordenen vanuit de instellingen van de applicatie en het is makkelijk gemaakt om de huidige afstemming van je verlichting direct op te slaan als een scene.


Handig, dat laatste. Eerst moest je in de app aangeven dat je een nieuwe scène wilde maken en stelde je daarna alle verlichting in om daarna pas de scène op te slaan. Nu kan je ‘gewoon’ de verlichting aanpassen en kan je de configuratie op elk moment opslaan als die bevalt. Daarnaast kan je lichten nu groeperen in de light control-sectie van de toepassing. De vernieuwde applicatie brengt ook een uitgebreide introductie met zich mee waarin de functies van de toepassing worden uitgelicht. Als je nog geen kennis hebt gemaakt met Hue, zie je zo hoe je nieuwe scenes instelt, wekkers instelt voor het aanspringen van de lampen en hoe je foto’s uit je albums importeert om daar een scene te baseren.

Philips Hue kleur vanaf foto kiezen Philips Hue scenes maken intro

Philips Hue voor iPhone en iPad is ook voorzien van een uiterlijk dat op iOS 7 is afgestemd. De grootste uiterlijke verandering vind je terug in het schuifmenu waar vanuit je de verschillende functies benadert. Daarin is ook ruimte gemaakt voor notificaties, bijvoorbeeld voor als je een trigger hebt ingesteld voor het aanspringen van de lampen op basis van je locatie. Verder zijn vooral de knoppen gewijzigd en is de app in de basis strakker geworden. De veranderingen staan de app beslist goed.

Philips Hue schuifmenu iOS 7-app Philips Hue hoofdscherm iPhone iOS 7

De Philips Hue-app werkt alleen met de bijbehorende Philips Hue-lampen. Omdat de softwarestructuur van Philips Hue ook voor andere ontwikkelaars toegankelijk is, zijn er ook allerlei leuke onofficiële Philips Hue-apps.

Downloaden: Philips Hue (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Meer lezen:

De Philips Hue-lampen zijn ook te koop via de iCulture Shop.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

26 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.